Καμμένος σε Τσίπρα: «Πήρατε το κεφάλι μου και το πήγατε βόλτα στον Ερντογάν» - Live η συζήτηση στην Ολομέλεια

«Ελπίζω να μην αληθεύει ότι ο κ. πρωθυπουργός δεν θα παρευρεθεί στην συζήτηση» ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ακριβώς την ώρα που έμπαινε στην αίθουσα της Ολομέλειας και καθόταν στη θέση του ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η φίμωση των ΑΝΕΛ είχε προκαλέσει έκπληξη του κ. Τσίπρα. Μου ζήτησε να του πω τον κανονισμό. Όπως βλέπετε σήμερα, μετά την ομιλία μου, με απόφαση του κ. Βούτση, αποφασίστηκε αυτό που δεν κατάφερε η προηγούμενη κυβέρνηση: Οι ΑΝΕΛ να μην έχουμε το δικαίωμα του λόγου, της συμμετοχής στις Επιτροπές και να υπάρχουμε ως ΚΟ», ανέφερε.

«Ήμασταν κυβερνητικοί εταίροι τέσσερα χρόνια. Βάλαμε πλάτη στην Ελλάδα και το εξωτερικό για να βγούμε από τα Μνημόνια» τόνισε ο κ. Καμμένος.

«Πήρατε το κεφάλι μου και το πήγατε βόλτα στον Ερντογάν», είπε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα.

Στην πολιτική μου ζωή, ότι είχα να πω το έλεγα από το βήμα της Βουλής. Δεν εκβίασα και δεν εκβιάστηκα. Εκτελέστηκα στο τέλος της κοινοβουλευτικής μου ζωής. Είναι έγκλημα κ. Τσίπρα, αναλαμβάνω την ευθύνη για τον εαυτό μου αλλά οι ΑΝΕΛ δεν θα το ξεχάσουν ποτέ.

Τι φταίξανε τα παιδιά που αύριο πρέπει να απομακρυνθούν; Που έδωσαν αγώνα για την κυβέρνηση. Που σας πίστεψαν και ήταν μαζί μας στο Σύνταγμα, στις επιτυχίες της κυβέρνησης και σήμερα τους λέτε παίρνετε πόδι. Πηγαίνετε στην ανεργία. Τους γκρεμίσατε καταργώντας την ομάδα των ΑΝΕΛ με πραξικοπηματικό τρόπο», είπε.

Περάσαμε στην εποχή της καρέκλας, που ανταλλάσσετε με την ψυχή. Δεχόμαστε και δημόσιες επιθέσεις: Έλεγε ο κ. Σκουρλέτης πως κλαψουρίζουμε. Δεν δεχόμαστε αλλαγή του κανονισμού. Ποτέ δεν πήρα τηλέφωνο ανεξάρτητο βουλευτή διότι σέβομαι. Αλλά δεν αποδέχομαι βουλευτές και πολίτες που έγιναν υπουργοί με τους ΑΝΕΛ γίνονται βορά της συναλλαγής. Όχι μόνο εκλεγμένοι βουλευτές, ακόμα και ο αναπληρωτής βουλευτής εξαγοράζεται από εσάς με υπουργική καρέκλα για να πετύχετε το 151.

Ουσιαστικά αυτό δείχνει πως μιλάμε για ανατροπή του Συντάγματος και της ηθικής. Θα κυβερνήσετε με 151 και οι 3 είναι του εταίρου σας, τους πήρατε έναντι μιας καρέκλας.

«Θυμάστε όταν μιλούσαμε για τις μάχες που κερδίζαμε στη Βουλή; Μας οδηγείται πλέον στην Αντιπολίτευση. Αν φύγω από εδώ εγώ θα πάω σπίτι μου. Δεν θα παρακαλέσω κανέναν. Θα προτιμήσω σήμερα το βράδυ, ίσως να σας δώσω την παραίτηση μου ως βουλευτής», ανέφερε.

Ήταν  πιθανότατα η τελευταία φορά, που ο κύριος Καμμένος εκφώνησε λόγο, ως πολιτικός αρχηγός, καθώς απόψε μετά την αποχώρηση του Θανάση Παπαχριστόπουλου, η Κοινοβουλευτική του Ομάδα, θα διαλυθεί.

Παρακολουθείστε live την συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής: