Οι Αμερικανοί ρώταγαν αν η Καβάλα βρίσκεται στην Βόρεια ή στη Νότια Μακεδονία...

Τη στιγμή που ο Ζάεφ έχει ξεχάσει πλήρως τον προσδιορισμό«Βόρεια», η κατάσταση περιπλέκεται καθώς οι Αμερικανοί αναρωτιούνται αν η Καβάλα ανήκει στη Βόρεια ή τη Νότια Μακεδονία.

Μια απίστευτη καταγγελία, έγινε στα Μέσα Κοινωνικής δικτύωσης από την Πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Καβάλας λίγες ημέρες μετά την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή.

Στην διεθνή τουριστική έκθεση που ολοκληρώθηκε χθες στη Νέα Υόρκη, συμμετείχε και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Οι Αμερικανοί επισκέπτες που πέρασαν από το περίπτερο της Περιφέρειας ρωτούσαν να μάθουν αν η Καβάλα ανήκει στη Βόρεια ή στη Νότια Μακεδονία.

Αυτό σημειώνει σε ανάρτησή της από την Νέα Υόρκη η πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης του δήμου Καβάλας “ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ” Αναστασία Ιωσηφίδου.

Όπως έγραψε χαρακτηριστικά:

“Μόλις ξεκίνησε η δεύτερη ημέρα της τουριστικής έκθεσης στην Νέα Υόρκη και ήδη, όσο και αν φαίνεται απίστευτο, έχουν εμφανιστεί οι πρώτες επιπτώσεις από την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, καθώς από σήμερα οι Αμερικάνοι επισκέπτες που αθρόα προσέρχονται στο περίπτερο μας, ζητούν να μάθουν αν η Καβάλα ανήκει στην Βόρεια ή στην Νότια Μακεδονία. Μήπως το υπουργείο εξωτερικών να μας ενημερώσει τι θα πρέπει να απαντάμε; Γιατί η μοναδική δική μας απάντηση ήταν, είναι και θα πρέπει να εξακολουθήσει να είναι: «Στην ΑΛΗΘΙΝΗ Μακεδονία»
Επειδή όμως στην Νέα Υόρκη βρίσκομαι εκπροσωπώντας όχι τον εαυτό μου αλλά τον καβαλιώτικο λαό, ζητώ την εξουσιοδότηση όλων σας πάνω στο θέμα αυτό”.

Όπως ήταν αναμενόμενο, την ανάρτηση σχολίασε πλήθος χρηστών του facebook οι οποίοι στην πλειοψηφία τους υποστήριξαν πως “Η Μακεδονία είναι ελληνική”.

ss