Και τώρα... ποιος; - Οι 151, γίνονται 150 για την Επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών...

Ο Αλέξης Τσίπρας, όπως αναμενόταν,  έχοντας το ναι των 6 πολυσυζητημένων, τις τελευταίες ημέρες, βουλευτών, που τον στήριξαν,  πήρε την ψήφο εμπιστοσύνης και μπορεί να συνεχίσει να κυβερνά δίχως την στήριξη του Πάνου Καμμένου.

Οι έξι βουλευτές που τον στήριξαν, προέρχονται από κόμματα που δεν έχουν επαφή με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά οι ίδιοι έχουν άμεση σχέση με την παρούσα κυβέρνηση.

Υπέρ της ψήφου εμπιστοσύνης που είχε ζητήσει η κυβέρνηση «ναι» ψήφισαν οι τέσσερις πρώην ΑΝΕΛ, Ελενα Κουντουρά, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Βασίλης Κόκαλης και Κώστας Ζουράρις, η Κατερίνα Παπακώστα που έχει διαγραφεί από την ΝΔ και ο Σπύρος Δανέλλης ο οποίος επίσης δεν αποτελεί κομμάτι της ΚΟ του Ποταμιού. Έχουμε λοιπόν 151.

Ωστόσο η πλειοψηφία αυτή, δεν μπορεί να προσμετρηθεί αυτούσια στην ψηφοφορία για την Συμφωνία των Πρεσπών γιατί ανάμεσα στους παραπάνω, υπάρχει ο Κώστας Ζουράρις, ο οποίος έχει δηλώσει κατηγορηματικά πως δεν θα την ψηφίσει.

Έτσι το 151 γίνεται 150 με τον Αλέξη Τσίπρα να ψάχνει άμεσα για εκείνον, που θα ορίσει, ή όχι το αποτέλεσμα.

Την ίδια ώρα σημαντικό ρόλο στην εξίσωση παίζει η στάση που θα κρατήσει Το Ποτάμι κατά την ψηφοφορία, στάση η οποία θα κρίνει όπως όλα δείχνουν και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.