Για «μακεδονικό λαό» μιλά η ρηματική διακοίνωση των Σκοπίων- Δείτε την...

Το υπουργείο Εξωτερικών της πΓΔΜ ανακοίνωσε το βράδυ, ότι επέδωσε στον επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια ρηματική διακοίνωση, με την οποία τα Σκόπια ενημερώνουν την Αθήνα για την ολοκλήρωση των εσωτερικών νομικών διαδικασιών στην πΓΔΜ, προκειμένου να τεθεί σε ισχύ η Συμφωνία των Πρεσπών και ότι η Βουλή της πΓΔΜ ενέκρινε, στις 11 Ιανουαρίου, τις τροπολογίες του Συντάγματος της χώρας.

Το γεγονός επιβεβαίωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή κατά την συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης.

Ο πρωθυπουργός μάλιστα διάβασε το κείμενο της ρηματικής διακοίνωσης στο οποίο διευκρινίζεται ότι:

-Ο όρος nationality αναφέρεται αποκλειστικά στην ιθαγένεια και δεν καθορίζει ούτε προδικάζει το ζήτημα της εθνότητας των πολιτών της Βόρειας Μακεδονίας.

-Η επίσημη γλώσσα όπως αναφέρεται στην συμφωνία έχει αναγνωριστεί από τον ΟΗΕ και ανήκει στην ομάδα των νοτίων σλαβικών γλωσσών.

«Τώρα τι έχετε να πείτε κ. Μητσοτάκη; Θα πρέπει άμεσα ή να ψάξετε άλλα επιχειρήματα για να διαφωνήσετε ή θα πρέπει να πείτε ότι προσχωρείτε στην άποψη του κ. Καμμένου ένα από τα δύο πρέπει να κάνετε» επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

Η ρηματική διακοίνωση σε λίγες σελίδες, ανοίγει το δρόμο για τη συνέχιση της διαδικασίας στην Ελλάδα, με ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών και από την ελληνική Βουλή.

«Η «Μακεδονική» κυβέρνηση είναι αφοσιωμένη στο στόχο της να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. και αναμένει ο στόχος αυτός να πραγματοποιηθεί με την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών στην Ελλάδα» δήλωσε νωρίτερα την Τετάρτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σε ένα έμμεσο σχόλιο για τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας.

«Πιστεύω ακράδαντα ότι η φίλη Ελλάδα θα κυρώσει την συμφωνία των Πρεσπών και θα γίνει η πρώτη χώρα που θα υπογράψει το πρωτόκολλο προσχώρησης της χώρας μας στο ΝΑΤΟ και με τον τρόπο αυτό θα υποκινήσει και τις άλλες 28 χώρες της συμμαχίας να πράξουν το ίδιο και να καταστούμε το 30ο μέλος του ΝΑΤΟ», δήλωσε εξάλλου την Κυριακή ο Σκοπιανός πρωθυπουργός.

Αυτή είναι η ρηματική διακοίνωση των Σκοπίων…