«Όταν φύγουμε, η κυβέρνηση θα χάσει την δεδηλωμένη»

«Έχει γίνει μια συμφωνία Τσίπρα-Καμμένου  – ευελπιστώ να τηρηθεί – ότι το θέμα αυτό να μην μας απασχολήσει μέχρι τον Μάρτιο», αποκάλυψε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκη, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα  ότι το κόμμα του θα φύγει από την κυβέρνηση  πριν πάει η Συμφωνία στη Βουλή «με την έννοια ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία στα Σκόπια και έφτασε στην Ελλάδα. Πριν αποφασίσει η διάσκεψη των Προέδρων πότε θα εισαχθεί προς ψήφιση, φεύγουμε».

Μιλώντας στο Θέμα 104,6 και απαντώντας σε ερώτηση για το τι θα κάνει το κόμμα του Πάνου Καμμένου σε περίπτωση πρότασης δυσπιστίας από τη ΝΔ ο κ. Κατσίκης απάντησε: «από τη στιγμή που φύγουμε τι νόημα έχει μια πρόταση δυσπιστίας από τη Βουλή;» προσθέτοντας ότι «οι ΑΝΕΛ δεν θα γίνουν σε καμία περίπτωση εντολοδόχοι της ΝΔ».
Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι «σε περίπτωση που ο Τσίπρας ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης για το Σκοπιανό δεν θα την δώσουμε».

Επέμεινε, τέλος, ότι ο αριθμός 151 για τους βουλευτές που θα υπερψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών «δεν θα βρεθεί». Υποστήριξε, δε, ότι «δεν τίθεται θέμα ερώτησης αν η Κουντουρά ή ο Ζουράρις θα ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών. Έχετε ακούσει καμία τέτοια δήλωση αυτών των βουλευτών; ».