Τη δική του πρόταση καταθέτει ο Νίκος Κοτζιάς για την εκλογή ΠτΔ

“Αν τα παίρνει πίσω ο Καμμένος για τον Σόρος, χαρά μου» είπε ο Νίκος Κοτζιάς, σχολιάζοντας τις σημερινές δηλώσεις του υπουργού Άμυνας, στο περιθώριο ομιλίας του σε συγκέντρωση στην Κομοτηνή.

Να σημειωθεί ότι ο Πάνος Καμμένος ανέφερε σήμερα ότι “ουδέποτε είπε πως η κυβέρνηση έλαβε χρήματα από τον Σόρος».

Ο πρώην υπουργός μίλησε σε εκδήλωση της πολιτικής Κίνησης «ΠΡΑΤΤΩ» με θέμα: «Ελλάδα – Θράκη.. Δημοκρατία. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη Συνταγματική Αναθεώρηση, τονίζοντας τη διαφωνία του με την πρόταση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό και την ενίσχυση του ρόλου του.

Ο Νίκος Κοτζιάς σημείωσε ότι “όσες φορές είχαμε δυϊσμό στην πολιτική ιστορία του τόπου, δημιουργήθηκαν σημαντικά προβλήματα” και πρόσθεσε ότι το «Πράττω» θα καταθέσει δική του πρόταση. 

«Δεν πιστεύουμε ότι μπορεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην Ελλάδα να εκλέγεται απευθείας από τον λαό. Αυτό το σύστημα που λειτουργεί πολύ καλά στη Λατινική Αμερική, αυτό το σύστημα που λειτουργεί μέτρια σε ορισμένες χώρες, όποτε λειτούργησε στη χώρα μας δεν είχε καλά αποτελέσματα. Διότι στη χώρα μας η διαρχία, ήταν διαρχία μικρού χρόνου με προεδρία και διαρχία μεγάλου χρόνου με μοναρχία. Και ξέρουμε πού οδηγήθηκε η Ελληνική Δημοκρατία κάθε φορά που υπήρχε ένα σύστημα διαρχίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.