"Οι Τούρκοι γνώριζαν για την επέκταση της αιγιαλίτιδας" ξεκαθαρίζει ο Κοτζιάς

«Παραμένω βουλευτής της πλειοψηφίας» τόνισε ο πρ. υπουργός Εξωτερικών, απαντώντας εμμέσως στα σενάρια αυτονόμησής του από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Νίκος Κοτζιάς, σε συνέντευξή του στην εκπομπή Μεσημέρι και κάτι” της κυπριακής τηλεόρασης ΣΙΓΜΑ και στην δημοσιογράφο κ. Χριστοφίδου, ξεκαθάρισε ότι «Οι Τούρκοι ήξεραν για τις αποφάσεις της Ελλάδας για την επέκταση στην αιγιαλίτιδα», επισημαίνοντας παράλληλα ότι δεν αιφνιδιάστηκαν αφού «το ξέρουν από καιρό ότι θα επεκτείνουμε την αιγιαλίτιδα».

 

Ειδικότερα, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, υποστήριξε ότι ο κ. Μαυροειδής, ο Ελληνας πρέσβης στην Άγκυρα, δεν εκλήθη ξαφνικά από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, για να του υπενθυμίσουν το casus belli ως προς την επέκταση της αιγιαλίτιδας, αλλά η συνάντησή τους ήταν προγραμματισμένη από καιρό.

«Οταν εκλήθη ο κ.Μαυροειδής, εγώ δεν ήμουν πλέον υπουργός, αλλά ήξερα ότι η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη. Μπορεί οι Τούρκοι να έκαναν κάποιες ερωτήσεις, να είχαν κάποιες απορίες για την αιγιαλίτιδα» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:
«Το ξέρουν από καιρό και όσον αφορά τις εταιρείες που κάνουν έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ έχουν τη στήριξη του κράτους τους και κατά συνέπεια και τη θωράκιση του κράτους τους.»

 

Επιπλέον, απαντώντας εμμέσως στα σενάρια περί αυτονομησής του ιδίου και της κίνησης ΠΡΑΤΤΩ της οποίας ηγείται από τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι «παραμένει βουλευτής της πλειοψηφίας».

 

Ο κ. Κοτζιάς μίλησε εκτενώς και για το Κυπριακό, τονίζοντας ότι «δεν θα περνούσε ποτέ από τον δικό του νου να πραγματοποιούσε επίσημες συναντήσεις με τον Ακιντζί».

 

Παρακολουθήστε ΕΔΩ τη συνέντευξη του Νίκου Κοτζιά, διάρκειας 30′, στο βίντεο που δημοσιεύει το Sigmalive.