Το «βαθύ λαρρύγι» της υπόθεσης Παπαντωνίου: «Πώς έστειλα στην Ελβετία, 2,5 εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά»

Γνώριζε, όπως είπε, τον Γιάννο Παπαντωνίου ως ένα σημαντικό πολιτικό και έντιμο άνθρωπο. Και του έκανε εξυπηρέτηση, «βγάζοντας» στην Ελβετία 2,5 εκατομμύρια ευρώ που κατέληξαν στον λογαριασμό της συζύγου του πρώην υπουργού,Σταυρούλας Κουράκου.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε στην απολογία του στον ανακριτή ο επιχειρηματίας που είχε αναλάβει να φέρνει εις πέρας τις μεταφορές των χρημάτων του ζεύγους Παπαντωνίου, παρελάμβανε τα χρήματα σε δεσμίδες μέσα σε κίτρινους φακέλους

Το συγκεκριμένο πρόσωπο-«κλειδί» στην υπόθεση, είναι ο τρίτος κατηγορούμενος. Ήδη, έχει απολογηθεί στους ανακριτές Ηλιάνα Ζαμανίκα και Γ. Ευαγγέλου  και μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με αυστηρούς περιοριστικούς όρους αλλά και υψηλότατη εγγυοδοσία που φτάνει τις 500 χιλιάδες ευρώ. 

Σε κίτρινους φακέλους

Στην απολογία του ο επιχειρηματίας σφάζει με το ….βαμβάκι τον πρώην υπουργό, καθώς όπως φέρεται να υποστηρίζει πως μέσα σε δύο χρόνια 2002-2003 έλαβε τμηματικά από τον Γιάννο Παπαντωνίου 2,5 εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά.

Ο ίδιος φέρεται να ανέφερε στους ανακριτές πως τα χρήματα αυτά παραλάμβανε σε δεσμίδες μέσα σε κίτρινους φακέλους από το σπίτι του πρώην υπουργού στην Κηφισιά. Στη συνέχεια τα ποσά που παραλάμβανε τα κατέθετε τμηματικά σε τράπεζα των Βορείων Προαστίων και εν συνεχεία τα λεφτά έφευγαν με προορισμό την Ελβετία.

Τα χρήματα αυτά κατέληγαν τέλος σε τραπεζικό λογαριασμό με δικαιούχο τον πρώην υπουργό και συνδικαιούχο τη σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου.

«Νόμιζα ότι ήταν νόμιμα»

Ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας φέρεται να ανέφερε ακόμη στην απολογία του πως ο ίδιος πίστευε ότι τα χρήματα αυτά προέρχονται από νόμιμα έσοδα του Γιάννου Παπαντωνίου, ο οποίος το διάστημα εκείνο ήταν ένας επιτυχημένος πολιτικός και ο ίδιος νόμιζε πως είναι και ένας έντιμος άνθρωπος.

Ο επιχειρηματία φέρεται να υποστηρίζει τέλος στην απολογία του πως ο ίδιος δεν έλαβε καμία αμοιβή, διότι έκανε μία εξυπηρέτηση σε ένα πρόσωπο που εκτιμούσε,με αποτέλεσμα να βρεθεί μπλεγμένος μετά από χρόνια χωρίς να ευθύνεται.