Εισβολή μαθητών στο γραφείο του Γαβρόγλου

«Διαλύετε τις ζωές μας» φώναξαν οργισμένοι στον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, φοιτητές που μαζί με μαθητές πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας  έξω από του υπουργείο Παιδείας και τελικά κατάφεραν να μπουν στο γραφείο του.

«Αυτά τα πράγματα που πάτε να φέρετε δεν θα τολμήσετε να τα φέρετε κι ας φέρετε το στρατό, ας φέρετε τις δυνάμεις καταστολής, ας φέρετε το ΝΑΤΟ» φώναξε ένας φοιτητής ενώ όλοι οι συγκεντρωμένοι στο γραφείο του υπουργού Παιδείας φώναξαν εν χορώ το σύνθημα: «Τσίπρα και Γαβρόγλου, ακούστε το καλά, αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά».

Οι μαθητές αντιδρούν  στις αλλαγές που προωθούνται για το λύκειο, την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αλλά τις αλλαγές που φέρνει ο νόμος στις συνενώσεις ΑΕΙ – ΤΕΙ και στις διασπάσεις τμημάτων. Όπως σημειώνουν «αποκλείουν τους μαθητές απο την ουσιαστική γνώση εντατικοποιούν το προγραμμα τους και επιδιώκει να μετατρέψει το σχολείο σε ένα «εργοστάσιο που παράγει ανθρώπους προς κατανάλωση από την αγορά εργασίας για να καλύψει τις ανάγκες της».