Απέλυσε την καθηγήτρια που μιλούσε για άρια φυλή ο Άδωνις Γεωργιάδης

Απέλυσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, την καθηγήτρια Βασιλεία Στεργιοπούλου, που διδάσκει στην σχολή του αντιπροέδρου της ΝΔ  «Ελληνική Αγωγή» με αφορμή τα όσα ανέφερε σε ομιλία της  κάνοντας λόγο για άρια φυλή των Ελλήνων οι οποίοι μεγαλουργούν εδώ και 13 εκατομμύρια χρόνια.

Η κ. Στεργιοπούλου μεταξύ άλλων είναι συγγραφέας του βιβλίου «Αιγαίοι – Πελασγοί – Έλληνες οι προϊστορικοί χρόνοι» και στην διάλεξη που έδωσε ανέφερε μεταξύ άλλων: «Πριν από 13 εκατομμύρια χρόνια γεννήθηκε ο πρωτάνθρωπος, ο οποίος πρόκειται για εκπρόσωπο της αρίας φυλής. Ο Έλληνας είναι ο εκπρόσωπος της αρίας φυλής. Δεν υπάρχει άλλη αρία φυλή, δεν υπάρχει Ευρωπαϊκή φυλή. Δεν πρέπει να πέφτουμε σε τέτοιες παγίδες. Ο άριος είναι ο Έλληνας, ασχέτος αν έχουν κλέψει τα σύμβολα».

Η δημοσιότητα που πήρε το θέμα μετά από ανάρτηση σχετικού βίντεο, προκάλεσε αντιδράσεις τόσο στον πολιτικό κόσμο, όσο και από πολίτες.

“Η κυρία κάνει μια ελεύθερη ομιλία, οποίος θέλει ακούει, οποίος θέλει όχι. Αυτές οι απόψεις περί παλαιοντολογίας είναι γνωστές σε όσους ασχολούνται χρόνια και αποτελούν αντικείμενο διαμάχης επιστημονικής (βλ Άρης Πουλιανός) λογοκρισία θα κάνουμε;” έγραψε  αρχικά στο twitter ο κύριος Γεωργιάδης υπερασπιζόμενος την ελευθερία της έκφρασης της συγκεκριμένης κυρίας, προς απάντηση των επικριτικών σχολίων.

Σύντομα όμως επανήλθε με νέο tweet και γνωστοποίησε πως διέκοψε τη συνεργασία μαζί της, κατόπιν δικής του απόφασης.