«Με sms μάθαμε την ανεξαρτητοποίηση Φωκά - Ήταν προσχεδιασμένη» λένε από την Ένωση Κεντρώων

Την αποχώρησή του από το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη γνωστοποίησε σήμερα και επισήμως, με επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Βούτση, ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, Άρης Φωκάς.

Στην επιστολή του, αφού δηλώνει ότι «θέλει να συνεχίσει μ’ όλες του τις δυνάμεις να παλεύει για το καλό της πατρίδας του και του τόπου του και να υπηρετεί τα θεμελιώδη συμφέροντα του ελληνικού λαού», συνεχίζει δικαιολογώντας την απόφασή του:

«Η αποχώρησή μου συνοδεύεται από τη βεβαιότητα ότι ανταποκρίθηκα πλήρως απέναντι στα κοινοβουλευτικά καθήκοντα της Ένωσης Κεντρώων, αλλά και των εν γένει υποχρεώσεων μου απέναντι στο κόμμα. Η έλλειψη στρατηγικής κατεύθυνσης, η έλλειψη θάρρους να τα βάλουμε με τις παθογένειες, με ανάγκασαν να πάρω τη δύσκολη αυτή απόφαση, να ανεξαρτητοποιηθώ σήμερα, από την κοινοβουλευτική ομάδα της Ένωσης Κεντρώων».

«Τα  συμφέροντα του ελληνικού λαού είναι  προτεραιότητα και δεν θα σταματήσω να τα υπηρετώ λεπτό» τελείωνει η επιστολή

 «Προσχεδιασμένη»

Στην ανεξαρτητοποίηση του Αριστείδη Φωκά αλλά και στην παραίτηση του Γιάννη Σαρίδη από τη θέση του Γραμματέα της Κ.Ο. της Ένωσης Κεντρώων αναφέρθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Αναστάσιος Μεγαλομύστακας, μιλώντας στον realfm 97,8.

Είναι παράδοξο, με εξοργίζει περισσότερο από κάθε άλλη αποχώρηση που έχει γίνει τουλάχιστον από τον χώρο μας. Εμείς συγκεντρωθήκαμε για να διευθετήσουμε ένα ζήτημα που προέκυψε ανάμεσα στον κ. Σαρίδη και τον κ. Καβαδέλλα (σσ: Ο δεύτερος αρνήθηκε να πληρώσει εισητήρό του κατά την έισοδό του στον χώρο της ΔΕΘ). Η πράξη του κ. Καβαδέλλα ήταν κατακριτέα. Ωστόσο δεν μπορεί ένας βουλευτής όπως ο κ. Σαρίδης, ο οποίος επικαλούμενος τη θέση του γραμματέα χωρίς να έχει επικοινωνήσει με τον κ. Καβαδέλλα να σηκώνει το ζήτημα τόσο ψηλά. Είναι υποχρέωση του γραμματέα να επικοινωνήσει με τον βουλευτή και να τον βάλει στη θέση του, αυτός είναι ο θεσμικός ρόλος του γραμματέα. Δεν έγινε τίποτα από αυτά”, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μεγαλομύστακας και πρόσθεσε:

«Ενημερώστε με…»

Ο κ. Φωκάς υπερασπίστηκε κατά κάποιον τρόπο τον κ. Σαρίδη. Ενώ ήμασταν συγκεντρωμένοι όλοι σε αυτήν την συνεδρίαση και συζητούσαμε, ο κ.Φωκάς ξαφνικά είπε ότι δεν μπορεί άλλο, είπε ότι όταν πάρετε απόφαση να με ενημερώσετε και έφυγε. Και μετά όμας ήρθε μήνυμα στο κινητό ότι δήλωσε πως ανεξαρτητοποιείται. Εγώ πιστεύω ότι αυτό ήταν προσχεδιασμένο και οργανωμένο. Ξέρετε πόσο δύσκολο είναι να βγει λινκ από περιφερειακό κανάλι. Είχε στηθεί κάμερα σε κάποιο στούντιο. Το τίμιο και το σωστό ήταν να μας ενημερώσει. Αυτό που έκανε ήταν ανέντιμο”.

 

Προτεινόμενα για εσάς