Στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ο Ελληνας πρέσβης στη Μόσχα - Εμπλοκή των ΗΠΑ βλέπουν οι Ρώσοι

Στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών βρέθηκε σήμερα ο Ελληνας πρεσβευτής στη Μόσχα, Ανδρέας Φρυγανάς, όπως μεταδίδει ο Ant1, με αφορμή το θέμα της απέλασης των Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον Ant1, ο Ελληνας πρεσβευτής είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον διευθυντή της 4ης Ευρωπαϊκής Διεύθυνσης του Υπουργείου.

Οπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Τass, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζει αβάσιμες τις απελάσεις των Ρώσων διπλωματών. «Η Ουάσινγκτον βρίσκεται πίσω από την αντιρωσική απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης», αναφέρει η ηγεσία του υπουργείου, σύμφωνα με το Sputnik, προσθέτοντας πως η ελληνική πλευρά δεν δικαιολόγησε την απέλαση των διπλωματών, ενώ έχουν παγώσει οι προετοιμασίες της επίσκεψης του Σεργκέι Λαβρόφ στην Αθήνα, η οποία ήταν προγραμματισμένη για το φθινόπωρο.

«Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί της Μόσχας περί αμερικανικών πιέσεων»

Ισχυρισμοί περί δήθεν αμερικανικών πιέσεων προς την Ελλάδα είναι απολύτως αβάσιμοι» τόνισαν διπλωματικές πηγές.

«Οι Ρώσοι φαίνεται ότι έχουν μια δυσκολία να αντιληφθούν ότι ένα μικρό κράτος μπορεί και είναι σε θέση να υπερασπιστεί τα εθνικά του συμφέροντα. Δυσκολεύτηκαν να αντιληφθούν τον ιδιαίτερο ρόλο που έχει ο εμπορικός μας στόλος στη διεθνή οικονομία και τα συμφέροντα που έχει η χώρα για να υπερασπιστεί αυτόν τον ρόλο.

Δυσκολεύονται να αντιληφθούν το δικαίωμα της χώρας μας να υπερασπιστεί τα εθνικά της συμφέροντα στην περιοχή και όλο βλέπουν τρίτες δυνάμεις από πίσω. Και δυσκολεύονται επίσης στην προκειμένη να αντιληφθούν ότι δεν αφήνουμε να παρεμβαίνουν τρίτες δυνάμεις στα εσωτερικά μας» πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

Προτεινόμενα για εσάς