Πολιτική κόντρα γεννά το "ηθικό πλεονέκτημα" - "Άγνωστη έννοια για τη ΝΔ" απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική κόντρα μεταξύ Πειραιώς και Κουμουνδούρου ξέσπασε με αφορμή την ανακοίνωση της ΝΔ μετά την τοποθέτηση της Ράνιας Αντωνοπούλου στη θέση του εκπροσώπου της χώρας μας στον ΟΟΣΑ και την εκλογή του K. Ζουράρι στη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής.

Με μια αιχμηρή ανακοίνωση απάντησε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση της ΝΔ, η οποία αμφισβητούσε το «ηθικό πλεονέκτημα» της Αριστεράς:

«Τόσο το ηθικό πλεονέκτημα, όσο και η σοβαρότητα είναι έννοιες άγνωστες για τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αυτό που περισσεύει είναι το θράσος, σε μια παράταξη που στελέχη της έχουν καταδικαστεί με τον μισό Ποινικό Κώδικα. Τους ενοχλεί μάλλον ότι δεν ρωτήθηκαν οι συνδαιτυμόνες του κ. Μητσοτάκη, στα γνωστά δείπνα στήριξής του, για το ποια πρόσωπα θα ενέκριναν, και με ποια ανταλλάγματα» αναφέρει η ανακοίνωση.

Από το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε νωρίτερα το εξής Δελτίο τύπου:

«Δεν πέρασε λίγος καιρός που έμεινε η κ. Αντωνοπούλου χωρίς επίδομα στέγασης και η Κυβέρνηση φρόντισε να την αποκαταστήσει διορίζοντας την ως εκπρόσωπο της χώρας μας στον ΟΟΣΑ, όπου θα λαμβάνει ακόμη μεγαλύτερο μισθό και ακόμη μεγαλύτερο επίδομα στέγασης.

Ο κ. Ζουράρις, ο οποίος εκδιώχθηκε από υφυπουργός Παιδείας επειδή χυδαιολογούσε κατά οπαδών ποδοσφαιρικών ομάδων, αποκαθίσταται ως αντιπρόεδρος της Βουλής, προφανώς για να συντονίζει καλύτερα την “κερκίδα” των βουλευτών των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Άνθρωποι που κρίθηκαν ακατάλληλοι να παραμείνουν στην κυβέρνηση για ηθικούς λόγους, εντός ολίγων μηνών όχι μόνον κρίνονται κατάλληλοι, αλλά επιβραβεύονται με άλλες αξιοζήλευτες θέσεις.

Με δυο λέξεις: Mας ταράξατε στο ηθικό πλεονέκτημα…».