Ειδική επιτροπή για τη ψήφο του απόδημου Ελληνισμού συγκροτεί το ΥΠΕΣ

Ειδική επιτροπή με αντικείμενο την κατάθεση, εντός πενταμήνου, πρότασης για την ψήφο του απόδημου Ελληνισμού θα συγκροτηθεί στο υπουργείο Εσωτερικών.

Αυτό ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του, Κώστας Πουλάκης, στο διοικητικό συμβούλιο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠαΔΕΕ), παρουσία και του υφυπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για τον Απόδημο Ελληνισμό, Τέρενς Κουίκ.

Ο κ. Πουλάκης ανέφερε ότι τη συγκρότηση της επιτροπής θα προβλέπει υπουργική τροπολογία που θα κατατεθεί τις επόμενες μέρες στο σχέδιο νόμου «Κλεισθένης Ι». Πρόεδρος θα είναι ο ίδιος, ενώ θα συμμετέχουν επιστήμονες και διοικητικά στελέχη.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών τόνισε ότι «η σημερινή κυβέρνηση, παρά την πλειάδα των άμεσων πιεστικών προβλημάτων τα οποία κλήθηκε να αντιμετωπίσει, επέλεξε να ασχοληθεί σοβαρά με το ζήτημα της ψήφου των εκτός επικράτειας ελλήνων πολιτών, έχοντας τη βούληση να καταλήξει στη βέλτιστη νομικά, τεχνικά και δημοκρατικά πρόταση, η οποία θα καταφέρει να συγκεντρώσει και την απαιτούμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία στη Βουλή».