Μητσοτάκης: Το ζήτημα Ρουβίκωνα είναι θέμα πολιτικής βούλησης - Είναι γνωστά τα μέλη του

«Ο Ρουβίκωνας κάνει μεγάλη ζημιά στη χώρα» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σήμερα στην εκπομπή «Ακραίως» στον ΣΚΑΪ.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως «θα αντιμετωπίσουμε με κάθε μέσο αυτά τα φαινόμενα».

Τι είπε για τις απειλές που δέχτηκε

Αναφερόμενος στις απειλές που δέχθηκε από μέλος του Ρουβίκωνα σημείωσε: «Δεν αισθάνομαι ότι απειλούμαι. Το πρόβλημα με τον Ρουβίκωνα είναι ευρύτερο. Είναι πρόβλημα ανοχής σε μία ομάδα που ανέχεται αν όχι υποθάλπτει τη βία.

«Ο Ρουβίκωνας προέρχεται από τη μήτρα της άκρας εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Είναι μια επιχειρησιακή ομάδα που έχει κάνει μια σειρά από βίαια χτυπήματα που ενέχουν χαρακτήρα της απειλής», πρόσθεσε.

«Στην Τήνο συνελήφθησαν μέλη του Ρουβίκωνα και η δικαιοσύνη πήρε την απόφαση της. Στην Τήνο με δέκα αστυνομικούς μπορούμε και συλλαμβάνουμε το Ρουβίκωνα, στη Βουλή με 30 διμοιρίες όχι», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Υπαρχουν συγκοινωνούντα δοχεία μεταξύ της βίας χαμηλής έντασης και αυτή την υψηλής. Στα Εξάρχεια εκτρέφεται μια γενιά που μπορεί να καταλήξει στην τρομοκρατία».

Ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε πως από το 2008 είχε ασκήσει κριτική για τον τρόπο που η κυβέρνηση χειρίστηκε την μεγάλη κρίση και τόνισε πως οι πολίτες σήμερα αισθάνονται βαθιά ανασφαλείς. «Υπάρχει μεγάλη αύξηση στις ληστείες και ιδιαίτερα στις βίαιες», είπε χαρακτηριστικά.

“Το ζήτημα του Ρουβίκωνα είναι θέμα πολιτικής βούλησης”

«Το ζήτημα του Ρουβίκωνα είναι θέμα πολιτικής βούλησης» εκτίμησε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε πως είναι γνωστά τα μέλη της ομάδας αφού δημόσια τοποθετούνται και μάλιστα επώνυμα.

«Η βία είναι βία είτε προέρχεται από τα δεξιά είτε από τα Αριστερά», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ και συμπλήρωσε πως είναι καταδικαστέα όλα τα περιστατικά βίας και η επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη.

Έπειτα εκτίμησε πως ο κ. Μπουτάρης «ως δήμαρχος δεν έχει πετύχει» αφού η επιτυχία και η αποτυχία κρίνεται στην καθημερινότητα των πολιτών.

Υποστήριξε επίσης πως «οι πολίτες που κινούνται στο κέντρο του πολιτικού φάσματος θα κρίνουν τις επόμενες εκλογές» και πρόσθεσε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που δεν στηρίζει την αστική Δημοκρατία» ενώ δεν σέβεται τη διάκριση των εξουσιών.

«Δικαιωνόμαστε απόλυτα όταν λέμε για τέταρτο μνημόνιο, έρχονται νέα μέτρα»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε «δικαιωνόμαστε απόλυτα όταν λέμε για τέταρτο μνημόνιο» και πρόσθεσε πως «έρχονται νέα μέτρα».

«Τα συμπληρωματικά μέτρα 5,2 δισ. ευρω δεν συμπεριλαμβάνονται στο τρίτο μνημόνιο. Είναι πρόσθετα μέτρα» σημείωσε και πρόσθεσε πως είναι «αδιαπραγμάτευτη δέσμευση μου είναι η μείωση της φορολογίας. Μείωση στο φόρο για τις επιχειρήσεις στο 25% και μετά στο 20%, μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, μείωση φόρου στα μερίσματα. Αν έχουμε υπεραπόδοση, με τη φιλική στις επενδύσεις πολιτική μας, θα συζητήσουμε και για μειώσεις εισφορών».

«Στόχος μου είναι να κερδίσω διαπραγματευτική αξιοπιστία. Στη συνέχεια θα διαπραγματευτώ με τους εταίρους τα πλεονάσματα αφού δεν θα χρειάζονται ως ενέχυρο για την αξιοπιστία της κυβέρνησης», εξήγησε.

Υποστήριξε επίσης πως στόχος του ίδιου είναι η δημιουργία θέσεων απασχόλησης και εξήγησε πως «ο κ. Τσίπρας έταξε τα πάντα και θα ξανατάξει για να μην χάσει. Οι πολίτες θα κρίνουν, τους έχω εμπιστοσύνη. Η Ελλάδα δεν είναι καταδικασμένη να σέρνεται. Δίνω ελπίδα της αλήθειας και όχι του ψεύδους».

«Τι παραπάνω από εμάς είχε η Πορτογαλία; Τίποτα. Εμείς έχουμε περισσότερα συγκριτικά πλεονεκτήματα. Δεν είχε Τσίπρα και Καμμένο η Πορτογαλία», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως «δεν έχει τίποτα να πει για το μέλλον».

Για τις συντάξεις χηρείας

«Τραγικές στρεβλώσεις στις συντάξεις χηρείας. Μας απασχολεί πολύ το θέμα. Θα το επανεξετάσουμε και θα μιλήσουμε συγκεκριμένα γι’ αυτό. Θέλουμε να ενημερωθεί ο κόσμος για τις μειώσεις που έρχονται στις συντάξεις. Η κυβέρνηση να πει τι και πόσο κόβει με το τέταρτο μνημόνιο», σημείωσε.

Χαρακτήρισε «σύνθετη υπόθεση» τον επανυπολογισμό των συντάξεων και πρόσθεσε πως «η κυβέρνηση πρέπει να στείλει ειδοποιητήρια στους συνταξιούχους», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Τι είπε για το “Μακεδονία του Ίλιντεν”

«Από την πρώτη στιγμή βάλαμε το εθνικό πλαίσιο για ολοκληρωμένη λύση πακέτο με αλλαγή συντάγματος και οριστική απαλοιφή των αλυτρωτισμών. Η αναθεώρηση του συντάγματος είναι απαραίτητη. Θα μπορέσω να τοποθετηθώ όταν έχω συγκεκριμένη υπόθεση. Ο πρωθυπουργός μου είπε ότι συζητάει την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Ίλιντεν». Είναι η χειρότερη δυνατή ονομασία. Είναι το erga omnes του αλυτρωτισμού» είπε για το Σκοπιανό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ο πρωθυπουργός είτε δε γνώριζε τι σημαίνει «Ίλιντεν» ή αδιαφόρησε», πρόσθεσε.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως μίλησε με τον αμερικανό πρέσβη και το είπε την άποψη του για το θέμα εξηγώντας πως ο ίδιος δεν αφήνει περιθώρια να δεχθεί πιέσεις.