Ξανά βασίλισσα της Ευρώπης η Ρεαλ Μαδρίτης (βίντεο)

Ιστορία έγραψε η Ρεάλ Μαδρίτης που νίκησε 3-1 την Λίβερπουλ στον τελικό του Κιέβου και κατέκτησε για τρίτη συνεχόμενη φορά το Champions League

Η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε για τρίτη σερί φορά την κούπα του Champions League νικώντας την Λίβερπουλ με 3-1 στον τελικό του Κιέβου.

Η είσοδος του Μπέιλ και το απίστευτο γκολ που πέτυχε στο 61′ με ανάποδο ψαλίδι αλλά και οι γκάφες του Γερμανού τερματοφύλακα Κάριους έσπρωξαν τους Μαδριλένους σε μια ιστορική επικράτηση που σημαδεύτηκε από τους σοβαρούς τραυματισμούς του Σαλάχ και του Καρβαχάλ.

Ιστορία δεν έγραψε μόνο η Ρεάλ που έφτασε τα 13 τρόπαια σε επίπεδο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης μαζί με τα Κύπελλα Πρωταθλητριών, αλλά και ο Ζινεντίν Ζιντάν με τρεις διαδοχικές κατακτήσεις της κούπας με τα «μεγάλα αυτιά» ως προπονητής.

Οι «μερένχες» έγιναν έτσι η μόνη ομάδα με τρία σερί Champions League, επίτευγμα που δύσκολα θα ξαναδούμε. Κάτι ανάλογο είχε κάνει και η Μπάγερν Μονάχου στην δεκαετία του 1970, στο τότε Κύπελλο Πρωταθλητριών, με τρία συνεχόμενα τρόπαια κι από τότε κανείς, μέχρι απόψε…

Δείτε τα γκολ: