Στ. Θεοδωράκης: Πρόβλημα του Τσίπρα και της χώρας ο Π. Καμμένος

Καθοριστικές για το το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ θα είναι οι επόμενες εβδομάδες όπως εκτίμησε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, κατά την οποία υπήρξε ενημέρωση και για τα ελληνοτουρικά και για την εξέλιξη στις σχέσεις με την Αλβανία.

«Υπήρξε μια αναλυτική ενημέρωση από την πλευρά του υπουργού. Οι συνομιλίες, όπως ξέρετε, είναι συνεχείς, οι συνομιλίες των πολιτικών προσώπων αλλά και οι συνομιλίες ομάδων εμπειρογνωμόνων. Μας ενημέρωσε, λοιπόν, αναλυτικά και ελπίζω ειλικρινά. Του επανέλαβα τη δική μας άποψη, την οποία ξέρετε και νομίζω ότι οι επόμενες βδομάδες θα είναι καθοριστικές για τη λύση ή όχι του προβλήματος» δήλωσε.

Σε σχέση με τα ελληνοτουρκικά είπε ότι «υπάρχει μία διάθεση νομίζω να μην αφήσουμε έναν χώρο διχασμού στην Ελλάδα και να πιστέψει ο Ερντογάν ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς για μεγαλύτερα παιχνίδια».

Τόνισε ότι δεν θέλει να κάνει κριτική για τους χειρισμούς της κυβέρνησης μέχρι τη σύλληψη των δύο και πρόσθεσε ότι προέχει η επιστροφή «των δύο παιδιών στην πατρίδα και μετά να λύσουμε τις όποιες διαφορές μας για τα λάθη που γίνονται στην αμυντική πολιτική της χώρας».

Ερωτηθείς για τις νέες δηλώσεις του Πάνου Καμμένου, ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε: «Ο κ.Καμμένος είναι πρόβλημα του κ.Τσίπρα, δεν είναι πρόβλημα δικό μου, και φοβάμαι ότι είναι και πρόβλημα της χώρας. Γιατί είτε ως πολιτικός, είτε ως Υπουργός Αμύνης, τα πράγματα που κάνει δεν εξυπηρετούν το εθνικό συμφέρον. Οι εξαλλοσύνες του και οι υπερβολές του, είτε με στολή παραλλαγής, είτε με κοστούμι πολιτικού, μάλλον περισσότερα προβλήματα δημιουργούν παρά επιλύουν, σε μια δύσκολη στιγμή για τη χώρα».

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους του Ποταμιού ο πρέσβης ε.τ Γιώργος Κακλίκης και ο εκπρόσωπος Τύπου Δημήτρης Τσιόδρας.