Τσίπρας: Προτεραιότητα μας η εξασφάλιση 3 δισ. ευρώ από την φοροδιαφυγή και το μαύρο χρήμα

Την εξασφάλιση τριών δισεκατομμυρίων ευρώ τον πρώτο χρόνο από την πάταξη της φοροδιαφυγής και το μαύρο χρήμα έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Ζάππειο και σημείωσε ότι αυτά προβλέπονται στο πρόγραμμα της Κουμουνδούρου και είναι ένας στόχος εφικτός. Δεσμεύτηκε ότι οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες είναι απολύτως εγγυημένες και υποστήριξε ότι «την Κυριακή ο λαός καλείται να επιλέξει αν θα συνεχιστεί η τραγωδία ή αν θα έχουμε διέξοδο»

«Ο φόβος τελείωσε. Ο φόβος ανήκει στο παρελθόν. Κοιτάμε το μέλλον με αισιοδοξία. Απευθυνόμαστε στον κάθε Έλληνα και στην κάθε Ελληνίδα και του ζητάμε αυτή την Κυριακή να ψηφίσει για την Ελλάδα, να ψηφίσει για το μέλλον και να ενώσει τη δύναμή του με τον ΣΥΡΙΖΑ που αποτελεί τη μοναδική ασφαλή επιλογή ότι θα σταματήσει αυτή η καταστροφική πορεία», τόνισε με νόημα ο Αλ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι «είμαστε ένα βήμα πριν από την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή. Δεν την έχουμε ακόμη κατακτήσει και αυτό είναι το διακύβευμα των εκλογών. Η ισχυρή διαπραγματευτική δύναμη της επόμενης κυβέρνησης απαιτεί καθαρή λαϊκή εντολή».

Ερωτώμενος για τις διερευνητικές εντολές σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι «στις εκλογές ψηφίζουμε για κυβέρνηση. Δεν ψηφίζουμε για την τρίτη εντολή, ψηφίζουμε για την πρώτη» και ξεκαθάρισε ότι «τα μνημόνια τα απορρίπτει την Κυριακή ο λαός με την ψήφο του». Επανέλαβε για ακόμη μια φορά ότι η κυβέρνησή του δεν θα τηρήσει δεσμεύσεις και υπογραφές άλλων και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι μέχρι τον Ιούλιο, θα έχει επιτευχθεί αμοιβαία επωφελής λύση με τους ευρωπαίους εταίρους. «H χθεσινή ανακοίνωση Ντράγκι έσβησε και το τελευταίο επιχείρημα περί ασφυκτικού χρόνου για τη διαπραγμάτευση» υποστήριξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συνέχισε λέγοντας ότι «η ανακοίνωση του Μάριο Ντράγκι προσδιορίζει ένα χρονοδιάγραμμα διαπραγμάτευσης και αυτό είναι με ορίζοντα τον Ιούλιo» σημείωσε.

Σχολιάζοντας τη διαπραγμάτευση που θα κάνει η κυβέρνησή του με τους δανειστές της Ελλάδας υποστήριξε ότι «για εμάς αποτελεί δέσμευση ότι θα συγκρουστούμε μέσα και έξω. Ομως οι πιο δυνατές συγκρούσεις θα είναι μέσα στη χώρα. Εξω διαμορφώνεται ένα τελείως διαφορετικό κλίμα. Η Ευρώπη αλλάζει, έστω και με μικρά βήματα. Και η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα σηματοδοτήσει τη μεγέθυνση αυτής της διαφαινόμενης αλλαγής στην Ευρώπη».

Σε ό,τι αφορά τη φορολογική μεταρρύθμιση ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «η φορολογική ελάφρυνση είναι από τις βασικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, με την επαναφορά του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ για όλους, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και τις ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών». Για το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι “ο Σταύρος Δήμας έχει συμβολίσει τις μνημονιακές δυνάμεις του χθες και υποψηφιότητά του έχει “καεί” από τον κ. Σαμαρά” και ξεκαθάρισε ότι “το βασικό κριτήριο για προτεινόμενο Πρόεδρο θα είναι η ευρύτερη δυνατή συναίνεση, όπως προβλέπει το Σύνταγμα» ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλήγοντας κατέστησε σαφές ότι «η ΕΡΤ θα επαναλειτουργήσει και θα είναι ένα από τα πρώτα νομοσχέδια που θα καταθέσουμε στη Βουλή».