Ινδία: Ελέφαντας ποδοπάτησε μέχρι θανάτου ζευγάρι Πακιστανών

Τραγικό τέλος είχε ένα ζευγάρι Πακιστανών που επισκέφθηκε καταφύγιο άγριων ζώων στην πόλη Κεράλα της νοτιοδυτικής Ινδίας. Ο 52χρονος Bhupendra Raval, διευθυντής εταιρείας, και η 50χρονη σύζυγός του Jagruthy, άρχισαν να φωτογραφίζουν το τοπίο, ενώ πολύ κοντά τους βρισκόταν μια αγέλη ελεφάντων.

Φαίνεται όμως ότι το φλας της φωτογραφικής μηχανής των δύο άτυχων τουριστών τρόμαξε έναν ελέφαντα της αγέλης, ο οποίος έτρεξε με μεγάλη ταχύτητα προς το μέρος του ζευγαριού και ποδοπάτησε και τα δύο άτομα μέχρι θανάτου.

Το ζευγάρι συμμετείχε σε γκρουπ οκτώ ατόμων που έκανε προγραμματισμένη πεζοπορία μέσα στο καταφύγιο άγριων ζώων Periyar Tiger Reserve. Η εφημερίδα Times της Ινδίας έγραψε για το θέμα: «Το ζευγάρι δεν είχε τον χρόνο να ξεφύγει από την πορεία του ελέφαντα, καθώς έτρεξε καταπάνω τους σαν να είχε πάθει φρενίτιδα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο καταφύγιο προσελκύει κάθε χρόνο πολλούς τουρίστες που το επισκέπτονται για να δουν τον μεγάλο αριθμό ελεφάντων που ζει εκεί. Όμως, οι υπεύθυνοι του καταφυγίου έχουν ζητήσει να μειωθεί ο ημερήσιος αριθμός των επισκεπτών, που συχνά το καλοκαίρι αγγίζει ακόμα και τα 1.000 άτομα, καθώς αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει ανησυχία στα ζώα του καταφυγίου.