Σε δύο θέσεις στο Δημόσιο η νύφη του Αλέξη Τσίπρα (έγγραφο)

Νέα αποκάλυψη μετά το επίδομα ενοικίου που λάμβαναν αρκετοί Υπουργοί έρχεται στο φως, με τη νύφη του Αλέξη Τσίπρα να κατέχει δύο θέσεις στο Δημόσιο, μία στο ΕΦΚΑ και μια ως μετακλητή υπάλληλος στο γραφείο του Υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσου Πετρόπουλου.

Η απόφαση που υπογράφεται απ’ την υπουργό Εργασίας, Εφη Αχτσιόγλου, και τον υφυπουργό, Τάσο Πετρόπουλο, αναφέρει ότι από την 1η Σεπτεμβρίου 2017 ανατίθενται στην Αικατερίνη Λιάκου «καθήκοντα μετακλητής υπαλλήλου στο πολιτικό γραφείο του Υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης με παράλληλη άσκηση των κύριων καθηκόντων της ως προϊσταμένης στο Περιφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο Ασφάλισης του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 55, 556 και 57 του Προεδρικού Διατάγματος 63 του 2005».

Τι είπε ο Τάσος Πετρόπουλος

«Η κ. Λιάκου είναι ικανό στέλεχος σε θέματα οργάνωσης του ελεγκτικού έργου, του ΕΦΚΑ και η δουλειά που κάνει είναι απαραίτητη για να ολοκληρωθεί το πλάνο δράσης των ΠΕΚΑ πανελλαδικά», δήλωσε στην εφημερίδα ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος και πρόσθεσε ότι «Επελέγη για το έργο αυτό και όταν ολοκληρωθεί θα επιστρέψει στην κύρια θέση της».

Τι απάντησε η ίδια

Όταν οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας την ρώτησαν αν είναι η σύζυγος του αδελφού του πρωθυπουργού, απάντησε ρωτώντας αν … είναι υποχρεωμένη να απαντήσει.
Επίσης σε νέα επικοινωνία δεν κατέστη εφικτό ή απέφυγε να δώσει μια καθαρή απάντηση, αναφέρει το δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου».

Τι προβλέπει το Π.Δ

Το Προεδρικό Διάταγμα του 2005 προβλέπει ότι η παράλληλη άσκηση καθηκόντων έχει και ένα επιμίσθιο, δηλαδή αύξηση μισθού, έως και 30% για τον υπάλληλο που, εκτός από το μισθό και τις υπερωρίες της υπηρεσίας του, παίρνει ένα επιπλέον ποσοστό αμοιβής (30%) για τα παράλληλα καθήκοντα.

Δείτε το έγγραφο του «Ελεύθερου Τύπου»