Quantcast

Πόλεμος ανακοινώσεων ΟΝΝΕΔ-ΣΥΡΙΖΑ για το κτίριο στον Σκαραμαγκά

«Κανονικά δεν χρειάζονται λόγια όταν οι εικόνες μιλούν από μόνες τους. Για την ακρίβεια, δεν μιλούν απλά· φωνάζουν. Και φωνάζουν μια λέξη μόνο: Ντροπή» αναφέρει η ΟΝΝΕΔ σε ανακοίνωση που εξέδωσε ως απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Όση λάσπη και αγραμματοσύνη και αν επιστρατεύσουν απέναντι στην Οργάνωσή μας για να αποπροσανατολίσουν από την αλήθεια, οι εικόνες ντροπής θα τους ακολουθούν και θα τους στοιχειώνουν για το υπόλοιπο του πολιτικού τους βίου, όσος και αν είναι αυτός» προσθέτει η ανακοίνωση.

Νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καλέσει τη ΝΔ «να πάρει θέση για τις χυδαιότητες της ΟΝΝΕΔ»

«Η ΟΝΝΕΔ επιμένει στη διασπορά ψευδών και fake news, σχετικά με την υπόθεση της μεταφοράς των πρώην φιλοξενούμενων από το Ίδρυμα Σκαραμαγκά, παρά την λεπτομερή ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Δεν μας κάνει εντύπωση, αφού η ψευδολογία και οι τακτικές μονταζιέρας είναι συνώνυμο της Ν.Δ. και της νεολαίας της».

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει «χρειάζεται βέβαια, περισσό θράσος να κατηγορεί η Νεολαία της Ν.Δ., το κόμμα που συστηματικά απαξίωσε και διέλυσε τη Δημόσια Υγεία και Πρόνοια, για χάρη ιδιωτικών, επιχειρηματικών συμφερόντων, την παρούσα κυβέρνηση, για αναλγησία».

Καταλήγοντας στην ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνει «όσο για τις ύβρεις και την πολιτική χυδαιότητα των χαρακτηρισμών που χρησιμοποιεί η ΟΝΝΕΔ, στην ανακοίνωσή της, είναι ενδεικτική του επιπέδου επιχειρηματολογίας, του πολιτικού και του γενικότερου πολιτισμού της. Καλούμε τη Ν.Δ. να πάρει θέση για αυτές τις χυδαιότητες».

Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με την αρχική ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ «άτομα με αυτισμό εκδιώχθηκαν για να αξιοποιήσει το κτίριο το ΤΑΙΠΕΔ»

Αναλυτικά:

Στις αρχές της οικονομικής κρίσης, το 2009, η φοιτητική εστία που είχε χτιστεί στον Σκαραμαγκά μετατράπηκε σε θεραπευτήριο για άτομα με αυτισμό. Όλα αυτά τα χρόνια, παρά τις ελλείψεις στο χώρο της Υγείας και της Κοινωνικής Πρόνοιας, κανείς, από καμία κυβέρνηση, δεν τόλμησε να καταργήσει αυτή τη δομή. Μέχρι που φτάσαμε στο 2018, για να έρθει η Αριστερά του ανθρωπισμού και της ευαισθησίας να εκδιώξει τα άτομα με αυτισμό για να αξιοποιήσει το κτήριο το ΤΑΙΠΕΔ. Και λέμε «να εκδιώξει», διότι δεν μερίμνησε για τη μεταφορά τους σε κατάλληλη δομή φιλοξενίας, αλλά τα εγκατέλειψε στο Λοιμωδών, στο παράρτημα ΑμεΑ Δυτικής Αττικής και σε άλλες απολύτως ακατάλληλες μονάδες.

Οι εικόνες που βγήκαν σήμερα στη δημοσιότητα αντανακλούν μια πρωτοφανή ντροπή για κάθε πολιτισμένο κράτος, ακόμα και σε συνθήκες οικονομικής κατάρρευσης. Δεν περιμένουμε, φυσικά, να ντραπεί η αρμόδια Αναπληρώτρια Υπουργός Θεανώ Φωτίου και αυτό γιατί η λέξη ντροπή αποδεδειγμένα πολλάκις δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο της Μαρίας Αντουανέτας της ελληνικής κουζίνας. Καθημερινά η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι λεφτά υπάρχουν, αρκεί να είσαι κολλητός κάποιου καθεστωτικού, ο οποίος θα ενδιαφερθεί να σε κάνει από ιδιοκτήτη βουλκανιζατέρ υποδιευθυντή νοσοκομείου, αλλά κανένας από αυτούς τους καθεστωτικούς δεν θα νοιαστεί για τους συμπολίτες μας που χρειάζονται πραγματικά τη φροντίδα του Κράτους. Εκεί, όμως, μετριέται ο πολιτισμός μιας χώρας – και κάθε πολιτικού χώρου.

Προτεινόμενα για εσάς