Δυσφορία Τσίπρα για το επίδομα ενοικίου στην Αντωνοπούλου-Υπό παραίτηση η αναπληρώτρια υπ. Εργασίας

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει μετά την αποκάλυψη ότι η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου εισπράττει επίδομα ενοικίου, ύψους 12.000 ευρώ τον χρόνο, για το σπίτι της στο Κολωνάκι, τη στιγμή που αυτή και ο σύζυγός της υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου αποτελούν το πλουσιότερο ζευγάρι της ελληνικής κυβέρνησης σύμφωνα με τα όθεν έσχες τους.

Τη διαφωνία του για τη διάταξη της οποίας έκανε χρήση η αν. υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου για επιδότηση ενοικίου, εξέφρασε ο Πρωθυπουργός, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

“Ο Πρωθυπουργός έχει μιλήσει με την αναπληρωτή υπουργό, της μετέφερε ότι δεν θεωρεί ορθό το γεγονός ότι έγινε χρήση της συγκεκριμένης διάταξης από εκεί και πέρα περιμένουμε και την δική της τοποθέτηση. Με αυτή την έννοια δεν θέλω να κάνω κανένα περαιτέρω σχόλιο” τόνισε ο κ. Τζανακόπυολος και συμπλήρωσε: “Η γνώμη του Πρωθυπουργού είναι ότι δεν έπρεπε να γίνει χρήση της συγκεκριμένης διάταξης. Η σημερινή κυβέρνηση έχει δείξει με σειρά ενεργειών της ότι προσπαθεί να εξορθολογήσει τα συστήματα των αμοιβών τόσο των βουλευτών, όσο και των υπουργών με διατάξεις που αφορούν τη φορολογική εξίσωση μεταξύ πολιτικών και όλων των υπολοίπων πολιτών. Έχουμε πάρει πολύ συγκεκριμένες πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση αυτή και νομίζω ότι αυτό είναι το κεντρικό στίγμα της κυβέρνησης”