Νέο επεισόδιο στην κόντρα Κυβέρνησης-Στουρνάρα - Τσίπρας: Η χώρα θα στηριχτεί στα πόδια της

Οι ισχυρισμοί Στουρνάρα για την αναγκαιότητα ύπαρξης πιστοληπτικής γραμμής στήριξης για τη χώρα μας μετά τον Αύγουστο έχει πυροδοτήσει αντιδράσεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο, από το οποίο γίνεται λόγος για “καθαρή έξοδο από τα μνημόνια και την επιτροπεία”.

Πρόσφατα, ο Γιάννης Στουρνάρας σε ομιλία του στο Ελληνο-Ισπανικό Εμπορικό Επιμελητήριο με θέμα το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, εκτίμησε ότι η χώρα έχει ακόμη να διανύσει κάποια απόσταση μέχρι να αποκτήσει μόνιμη χρηματοδότηση από τις αγορές μετά το τέλος του προγράμματος.

Όπως ανέφερε, η ύπαρξη ενός τέτοιου πλαισίου προληπτικής πιστωτικής γραμμής θα ήταν επωφελής για την ελληνική οικονομία συμβάλλοντας στην αποκλιμάκωση του κόστους δανεισμού και “θα κρατήσει με σιγουριά στο σωστό μονοπάτι την ελληνική οικονομία”.

Το Μαξίμου έχει κατηγορήσει τον Γιάννη Στουρνάρα ότι υπονομεύει την ελληνική κυβέρνηση, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας την Δευτέρα στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε για ακόμα μια φορά, πως η Ελλάδα δεν θα έχει ανάγκη από πιστοληπτική γραμμή στήριξης, μετά την έξοδο από το Μνημόνιο.

Σήμερα, ο πρωθυπουργός μέσω άρθρου του στην ιστοσελίδα enikos, επανέλαβε ότι η Ελλάδα θα βγει τον Αύγουστο από τα Μνημόνια και “θα στηριχτεί στα πόδια της”.

«Και σήμερα βρισκόμαστε όλο και πιο κοντά στο πλέον καθοριστικό σημείο καμπής, τον Αύγουστο του 2018: Τη μέρα που η Ελλάδα θα βγει από τα μνημόνια και θα μπορεί πλέον να στηριχθεί στις δικές της δυνάμεις και να αξιοποιήσει τις πραγματικές της δυνατότητες.

Γνωρίζουμε πολύ καλά τις δυσκολίες του εγχειρήματος. Περπατήσαμε όμως μέχρι σήμερα, ένα μεγάλο μέρος της απόστασης και τα εμπόδια ήταν πολλά. Εμπόδια που μπήκαν και μπαίνουν, από όσους έχουν συμφέρον να μείνει η χώρα καθηλωμένη. Πολιτικές δυνάμεις που έφεραν τη χώρα και την κοινωνία στα όρια τους αλλά και οι εκπρόσωποι μιας καλομαθημένης οικονομικής ελίτ, που πέραν των υπολοίπων δραστηριοτήτων τους αποπειράθηκαν να υποτάξουν την κοινή γνώμη στους σκοπούς τους, δια του ελέγχου του αγαθού της ενημέρωσης».