Θεοδωράκης: Δεν θα μετάσχει το "Ποτάμι"σε κυβέρνηση με αντιευρωπαϊστές

Δεν θα μετάσχει το “Ποτάμι”σε κυβέρνηση με αντιευρωπαϊστές διευκρίνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης στη διακαναλική του συνέντευξη.  «Εμείς πάμε με τους λογικούς, με αυτούς που έχουν πρόγραμμα και σχέδιο, δεν πάμε σ’ αυτούς που αυτοσχεδιάζουν και απειλούν την κυρίαρχη θέση της χώρας» σημείωσε με νόημα και πρόσθεσε πως «πρέπει να επουλώσουμε τις πληγές της κοινωνίας, όχι με βαριοπούλες, αλλά με σύνεση και μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο».

Χαρακτήρισε «ενέσεις λογικής» τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Δραγασάκη και Γιάννη Σταθάκη, και δήλωσε ότι «και με τις πιο ευνοϊκές δημοσκοπήσεις, ο κ. Τσίπρας παίρνει το 35%. Το 35% δεν είναι αυτοδυναμία στο λαό».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού υπογράμμισε την ανάγκη να σχηματιστεί μια κυβέρνηση Εθνικής Ελλάδας και σημείωσε ότι “υπάρχουν τομείς, όπως η Δικαιοσύνη και η Παιδεία, που πρέπει να τεθούν επικεφαλής άνθρωποι εκτός κομματικών συστημάτων». Αναφερόμενος στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι αυτά τα δύο κόμματα «χτύπησαν» τους φτωχούς, ενώ θα έπρεπε να «χτυπήσουν» τα κλειστά συστήματα που παρασιτούν γύρω από το κράτος. Στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου «του Ποταμιού», ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρθηκε στις δημοσκοπήσεις οι οποίες -στην πλειονότητά τους- δείχνουν ότι «το Ποτάμι» θα είναι τρίτη δύναμη στις εκλογές της Κυριακής.