"Φθηνότερα τα διόδια με το ηλεκτρονικό σύστημα" σύμφωνα με τον Σπίρτζη

Σε μείωση της τιμής τους θα οδηγήσει η εισαγωγή των ηλεκτρονικών διοδίων εκτίμησε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, εξηγώντας ότι η μείωση αυτή θα επιτευχθεί εξαιτίας της αύξησης των εσόδων, που με τη σειρά της θα φέρει το πέρασμα από το σημερινό στο ηλεκτρονικό σύστημα.

Σε άτυπη ενημέρωση ανέφερε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι ο σχετικός φάκελος βρίσκεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ αναμένεται να ανοίξει τον ερχόμενο μήνα ώστε να ξεκινήσουν οι σχετικές διαδικασίες του διαγωνισμού. Με το νέο σύστημα θα καταργηθούν ουσιαστικά τα μετωπικά διόδια, ενώ οι οδηγοί Ι.Χ αυτοκινήτων θα μπορούν να πληρώνουν το αντίτιμο, είτε με την ειδική κάρτα, είτε με ειδική εφαρμογή από το κινητό τηλέφωνο.

Σημείωσε ακόμη ότι θα καταργηθούν οι εξοντωτικές ποινές για τους παραβάτες (ποινική δίωξη, πρόστιμο υπερπολλαπλάσιο του αντίτιμου κλπ), ενώ το σύστημα θα συνδεθεί με το Taxis, ώστε το χρέος εκείνων που δεν πληρώνουν να πηγαίνει στην εφορία.

Διαβεβαίωσε ότι δεν θα χαθούν θέσεις εργασίας από τη μετάβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα, καθώς οι εργαζόμενοι που εργάζονται σήμερα στα ταμεία θα επιστρατευτούν για τις ανάγκες του νέου συστήματος (επιτήρηση, λειτουργία καμερών, ελέγχους κλπ).

Προτεινόμενα για εσάς