Ζουράρις για σχολικές εκδρομές: Να κάθονται να διαβάζουν οι μαθητές, να πάνε άλλη ώρα στα μπορντέλα

Για την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να απαγορεύσει τις σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό μίλησε σε συνέντευξη του ο Κώστας Ζουράρις.

Ο υφυπουργός Παιδείας θυμήθηκε ένα περιστατικό που έζησε σε εκδρομή το 1958, και μέσα από αυτό ερμηνεύει με τον δικό του τρόπο αυτή την απόφαση.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Από τους 24 που πήγαμε εκδρομή το 1958, πήραν οι 11 διαγωγή κοσμία επειδή πήγαν στο στρατιωτικό μπορντέλο του Μεσολογγίου. Εγώ επειδή δεν πήγα πήρα διαγωγή κοσμιωτάτη», είπε ο κ. Ζουράρις, για να συμπληρώσει -μετά την παρατήρηση των δημοσιογράφων ότι αυτά γίνονταν πριν από 60 χρόνια- πως «δεν είναι απαραίτητο να πηγαίνουν στο μπορντέλο τις τρεις αυτές ημέρες, να πηγαίνουν πριν και μετά. Να κάτσουν στο ξενοδοχείο και να διαβάζουν» συμπλήρωσε ο κ. Ζουράρις.

Επίσης είπε ότι «έχω δει το βράδυ, κάπου μετά το Πάσχα, να περιφέρονται ασκόπως διάφορα μικρά παιδάκια ανήλικα, 15-16 ετών, στα Λαδάδικα και να ψάχνουν να βρουν σε ποιο κωλάδικο θα μπουν».

Για τις εκδρομές στην Ελλάδα, ο κ. Ζουράρις άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο «να διευθετηθούν», όπως είπε, ζητώντας οι εκπαιδευτικές εκδρομές να γίνουν μάθημα.