"Παραπληροφόρηση και ακραίο γκεμπελισμό" στο θέμα των πλειστηριασμών καταγγέλλει ο Κοντονής

Για «παραπληροφόρηση και ακραίο γκεμπελισμό» έκανε λόγο ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, σχετικά με το θέμα των πλειστηριασμών.

Όπως είπε, «στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που έγιναν δεν υπήρχαν ακίνητα των οποίων η αξία ήταν κάτω από τις 300.000 ευρώ».

«Χθες είχαμε τον πρώτο ηλεκτρονικό πλειστηριασμό. Είδατε χθες ποια ακίνητα τέθηκαν σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό για οφειλή 1,5 εκατομμυρίου ευρώ. Αυτή είναι η ‘λαϊκή κατοικία’, που προστατεύουν ο κ. Λαφαζάνης και οι άλλοι που κάνουν δηλώσεις για την ‘χούντα’» διερωτήθηκε για να προσθέσει: «Αυτή είναι η λαϊκή κατοικία ή θα πρέπει τα χρήματα αυτά, τα οποία θα πρέπει να καταβάλει κάποιος για αυτά τα ανάκτορα, τις βίλες με τις πισίνες που φτιάχνανε, να τα πληρώνει ο μισθωτός και ο συνταξιούχος με τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών» ανέφερε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αlpha 989.

Σημείωσε ακόμη πως στους δημόσιους πλειστηριασμούς «είχαμε 29 πλειστηριασμούς στο Ειρηνοδικείο Αθηνών και από αυτούς ματαιώθηκαν οι 9, ενώ 10 από τους 20 που έγινε πλειστηριασμός, ήταν άγονοι». «Δεν υπήρξε ενδιαφέρον για αυτό το ζήτημα. Πρώτες κατοικίες για οφειλές από δάνεια σε τράπεζες για αυτούς που είναι κατοχυρωμένοι με τον νόμο Κατσέλη-Σταθάκη, δεν υπήρξαν. Μπορεί να υπήρξε πρώτη κατοικία, διάβασα στο Μοσχάτο για μια κατοικία αξίας 30.000 ευρώ, αλλά αυτό ήταν οφειλή μεταξύ ιδιωτών. Δεν είναι δάνειο τράπεζας» διευκρίνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Υποστήριξε επίσης ότι «η λαϊκή κατοικία προσδιορίζεται από αποφάσεις δικαστηρίων» και πρόσθεσε ότι «οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί είναι οι πλέον ελεγχόμενοι και διαφανείς». «Ο υπόκοσμος πήγαινε στους πλειστηριασμούς και απέτρεπε πλειοδότες απ’ το να πάρουν μέρος. Αυτά τελείωσαν», κατέληξε.