Κυρ. Μητσοτάκης: ασαφείς οι οικονομικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Για ασάφεια στις οικονομικές του θέσεις κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης. «Κανείς δεν έχει καταλάβει ποιο είναι το όριο κάτω από το οποίο δεν θα υπάρχει φορολόγηση ακίνητης περιουσίας. Είναι αδιανόητο να μην δίνονται απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα», δήλωσε σε συνέντευξή του στο ρ/σ Παραπολιτικά.

Επιπλέον, τόνισε ότι με όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη φορολόγηση, είναι σαν να στέλνει ένα μήνυμα στους πολίτες να μην πληρώνουν τους φόρους. «Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι θα πληρώσει τις υποχρεώσεις του Μαρτίου εκδίδοντας έντοκα γραμμάτια. Μα δεν μπορεί να το κάνει χωρίς την έγκριση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις της Ραχήλ Μακρή, έκανε λόγο για έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα πολλών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και θύμισε ότι την υποψηφιότητά της, την επέβαλε προσωπικά ο κ. Τσίπρας.

Όσον αφορά την αξιολόγηση είπε ότι «θα είχε ενδιαφέρον να μας πει ο ΣΥΡΙΖΑ αν θα επαναπροσλάβει όσους απομακρύνθηκαν λόγω πλαστών πιστοποιητικών».

Τέλος, σχολίασε ότι «εάν είχαμε απέναντί μας ένα κανονικό κόμμα της ευρωπαϊκής κεντροαριστεράς, τίποτε από αυτά δεν θα συνέβαινε. Η Πορτογαλία έχει εκλογές στο τέλος του χρόνου, αλλά κανείς δεν ασχολείται, ούτε οι αγορές ανησυχούν».