Γαβρόγλου: Θέλει «ημερίδα» και όχι τιμωρία για τους 106 φοιτητές που αντέγραψαν!

Μετά το σάλο που προκλήθηκε χθες όταν αποκαλύφθηκε ότι 106 φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Πατρών αντέγραψαν την ίδια εργασία, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου σε σημερινή συνέντευξή του πρότεινε ως λύση του προβλήματος και τιμωρία των φοιτητών, τη διοργάνωση μιας… ημερίδας!

Στον Realfm, ο κ. Γαβρόγλου δήλωσε ότι: «Έχουμε 300.000 φοιτητές, μη γενικεύουμε, από ότι έγινε από μια ελάχιστη μειοψηφία».

Πρόσθεσε όμως ότι η λύση είναι μία ημερίδα με φοιτητές και καθηγητές και όχι η απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να ζητήσει την παραίτηση του υπευθύνου της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ της συγκεκριμένης σχολής: «Εδώ, αυτούς τους τσάκωσαν αλλά το πρόβλημα υπάρχει. Εάν εγώ ήμουν ΝΔ δεν θα έκανα αυτά τα διοικητικά μέτρα, θα τους ανάγκαζα να κάνουν μία ημερίδα να συζητήσουν το θέμα αντιγραφής. Να γίνει μία ανοιχτή συζήτηση, να μπουν καθηγητές, φοιτητές να δούμε τι γίνεται, τι σημαίνει το θέμα αντιγραφή. Διότι, δεν είναι καινούργιο αυτό. Σήμερα είναι μίας άλλης τάξης πρόβλημα».

Να θυμίσουμε ότι μετά την χθεσινή αποκάλυψη του θέματος, η τοπική ΔΑΠ-ΝΔΦΚ τάχθηκε κατά της τιμωρίας που επιβλήθηκε στους φοιτητές, και η Νέα Δημοκρατία ζήτησε την παραίτηση του υπεύθυνου της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ της συγκεκριμένης σχολής.