Κυριάκος Μητσοτάκης: Μόνο με τη ΝΔ πρώτο κόμμα μπορούμε να αποφύγουμε τις επαναληπτικές εκλογές

Μόνο με πρώτο κόμμα τη Νέα Δημοκρατία θα αποφύγουμε τον εφιάλτη των δεύτερων εκλογών τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης,  αναδεικνύοντας την κρισιμότητα που έχουν για τον τόπο οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και το ενδεχόμενο η χώρα να προσφύγει για δεύτερη φορά στις κάλπες σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ αναδειχθεί πρώτο κόμμα.

Αναφερόμενος στο θέμα των συνεργασιών επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας με νόημα ότι “μόνο με το ΚΚΕ ενδιαφέρεται να μιλήσει ο κ. Τσίπρας με το νεοσταλινικό κόμμα που ευαγγελίζεται την έξοδό μας από την ΕΕ”.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές υποστήριξε ότι μόνο με τη ΝΔ θα κλείσει άμεσα η διαπραγμάτευση, ώστε να ενταχθούμε στο καθεστώς προληπτικής στήριξης, να αποκλιμακωθούν ραγδαία τα επιτόκια δανεισμού για να δανειστεί η χώρα κανονικά.

Προανήγγειλε τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% μέσα στο 2015, ενώ είπε ότι και τα τεκμήρια μπορούν να καταργηθούν μέσα στο έτος καθώς πρόκειται για απαρχαιωμένο τρόπο φορολόγησης.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δήλωσε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βλέπει 70 χρόνια μετά την κατοχή την ευκαιρία να πάρει στην ουσία εκδίκηση η αριστερά για να κυβερνήσει με νεοκομμουνιστική ατζέντα και διερωτήθηκε «σε αυτό προσβλέπουν οι άνεργοι νέοι; Nα γίνουμε μια εστία σοσιαλισμού στη νοτιανατολική γωνία της Ευρώπης;».