Κυβέρνηση: Η Κως είναι ασφαλής - Πρέπει να πέσουν οι τόνοι (video)

Καθησυχαστικοί εμφανίστηκαν οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σχετικά με το σεισμό στην Κω.

«Η Κως είναι ασφαλής, οι τουρίστες πρέπει να συνεχίσουν τις διακοπές τους και οι ντόπιοι τη ζωή τους όπως την είχαν προγραμματίσει» δήλωσε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, ενημερώνοντας ότι μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές στο κεντρικό λιμάνι του νησιού, τα πλοία θα προσεγγίζουν το λιμάνι της Κεφάλου, ενώ ζήτησε και από τους δημοσιογράφους να ρίξουν τους τόνους και να μην καταστροφολογούν..

“Έχει μεταβεί στην Κω κλιμάκιο μηχανικών μαζί με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ κ. Λέκκα και κλιμάκιο της ΕΜΑΚ. Το λιμάνι έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα, μηχανικοί και καθηγητές του ΕΜΠ έχουν φτάσει για να αποκαταστήσουν τη βλάβη. Άνοιξε το αεροδρόμιο και επισκεπτόμαστε και άλλα σημεία που έχουν πρόβλημα. Όσον αφορά τα ιστορικά μνημεία, έχουν υποστεί ζημιές δύο εκκλησίες, ένα τέμενος, ενώ το μεσαιωνικό τείχος θα αποκλειστεί” δήλωσε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, ενώ ο Νίκος Τόσκας τόνισε ότι “δούλεψε ο κρατικός μηχανισμός”.

Από τη μεριά του, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος συνέστησε στους πολίτες “να μη δίνουν βάση στα δημοσιεύματα, αλλά στις ανακοινώσεις των επίσημων συλλογικών οργάνων”.