Γεωργιάδης: Δεν θα διευκολύνουμε την κυβέρνηση στο ζήτημα με τα σκόπια

Ο Άδωνις Γεωργιάδης απέκλεισε το ενδεχόμενο να ψηφίσει η ΝΔ συμφωνία για το ζήτημα των Σκοπίων, αποφεύγοντας να διευκολύνει την Κυβέρνηση, σε περίπτωση που διαφωνούν οι ΑΝΕΛ.

“Εάν υπάρξει συμφωνία για τα Σκόπια και έρθει στη Βουλή, δεν πρόκειται να διευκολύνουμε την κυβέρνηση σε περίπτωση που αυτή η συμφωνία δεν την εκφράζει συνολικά», ξεκαθάρισε ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ σε συνέντευξη του στην εφημερίδα “Ειδήσεις”.

Στην ερώτηση εάν η παραπάνω θέση ισχύει και στην περίπτωση που η ΝΔ συμφωνεί με την προτεινόμενη λύση, ο Α. Γεωργιάδης, δηλώνει ότι «για εμάς είναι θέμα ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση».

Πρόσθεσε  ότι παρατηρήθηκε διχογνωμία μεταξύ κυβέρνησης και ΑΝΕΛ επί της εθνικής θέσης για σύνθετη ονομασία και ότι δεν παίζουμε με τα εθνικά θέματα. «Αν η κυβέρνηση εμφανιστεί με δύο θέσεις θα ρίξει νερό στο μύλο του προβλήματος».

Αναφορικά με τη στοχοποίηση του Πάνου Καμένου που επιχειρεί η ΝΔ, όπως και με την πρόσφατη πρόταση της για εξεταστική επιτροπή στο ζήτημα των συνομιλιών του με τον λιμενικό υπάλληλο, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ εκτιμά ότι σύντομα θα λήξει αυτή η «παρά φύσιν» συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, υπογραμμίζοντας: «Το θέμα είναι να φύγουν. Έχουμε ζητήσει εκλογές για να φύγει η κυβέρνηση. Με ποιον τρόπο θα πέσει είναι δευτερεύουσας σημασίας».