Τσίπρας στη συνάντηση με ΣΕΤΕ: Να σπάσουμε το φράγμα των 30 εκατ. επισκεπτών

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε σήμερα με το νέο Προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Γιάννης Ρέτσος, αναφέρθηκαν στα εξαιρετικά στοιχεία που παρουσιάζει ο τουρισμός στη χώρα μας, σε ό,τι αφορά στις κρατήσεις και τις αεροπορικές αφίξεις, αλλά και στα έσοδα που αναμένεται να αυξηθούν ακόμη περισσότερο. Ο Πρωθυπουργός επεσήμανε τη δυνατότητα να επιτευχθεί ο στόχος της άφιξης άνω των 30 εκατ. τουριστών στην Ελλάδα κατά το τρέχον έτος, και στο γεγονός πως η αύξηση της τουριστικής κίνησης είναι παραπάνω από αισθητή.

Επιπλέον, τονίστηκε η ανάγκη ανάπτυξης των υποδομών, καθώς και παροχής ποιοτικών υπηρεσιών προς τους τουρίστες, προκειμένου να ενισχυθεί η θέση και η εικόνα της χώρας στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη, και να διασφαλιστεί η θετική προοπτική του τουρισμού στα επόμενα έτη.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Πρωθυπουργός και η Υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, αναφέρθηκαν στη συνεργασία και τις επιτυχημένες προσπάθειες που γίνονται για διεύρυνση της τουριστικής περιόδου και τον πολλαπλασιασμό των ωφελειών για την ελληνική οικονομία.