Τη Δευτέρα βγαίνει από το νοσοκομείο ο Λουκάς Παπαδήμος - Φρούριο το σπίτι του

Την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να πάρει εξιτήριο από το «νοσοκομείο» Ευαγγελισμός ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, και να επιστρέψει σπίτι του.

Ο πρώην πρωθυπουργός νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό, από τις 25 Μαΐου 2017 όταν τραυματίστηκε από τρομοπακέτο που του έστειλαν και το άνοιξε μέσα στο αμάξι του, στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» οι γιατροί κρίνουν ότι από εδώ και πέρα ο κ. Παπαδήμος μπορεί να συνεχίσει τη θεραπεία του κατ’ οίκον. Η θεραπεία που θα πρέπει να ακολουθήσει στο εξής είναι ο καθαρισμός του τραύματος και αλλαγή γάζας στο πόδι του ανά δύο με τρεις ημέρες. Κι επισημαίνεται ότι αν έμενε κι άλλο στο νοσοκομείο, θα υπήρχε κίνδυνος προσβολής του από ανθεκτικό μικρόβιο εντός του νοσοκομείου.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο κ.Παπαδήμος παρέμεινε ως σήμερα στον «Ευαγγελισμό» γιατί το τραύμα στο μηρό είναι βαθύ (περίπου 4-5 πόντοι).

Το δωμάτιο όπου νοσηλεύεται ο κ. Παπαδήμος θυμίζει «φρούριο», καθώς φυλάσσεται όλο το 24ωρο από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής. Ενδεικτικό είναι ότι ακόμα και τα μέλη της διοίκησης του «Ευαγγελισμού» πρέπει να πάρουν ειδική άδεια για να τον επισκεφτούν. Ωστόσο τώρα αυτό που αναμένεται να μετατραπεί σε φρούριο είναι το σπίτι του στο Παλαιό Ψυχικό, ενώ ήδη η Αντιτρομοκρατική έχει βγάλει σχέδιο για τις μετακινήσεις του.