Επαφές ισοβίτη - Καμμένου: Εισαγγελική έρευνα & «βροχή» ερωτήσεων στη Βουλή

Τρεις βουλευτές, από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι ζητούν εξηγήσεις για την υπόθεση εμπλοκής του ισοβίτη Γιαννουσάκη απ’ την υπόθεση Noor 1 και του υπουργού Εθνικής Αμύνης, Πάνου Καμμένου, με σχετικές ερωτήσεις που κατέθεσαν στη Βουλή.

Ο βουλευτής και αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στον υπουργό Εθνικής Άμυνας ρωτώντας τον:

«Συγκλονιστικές είναι οι αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών για την επικοινωνία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Π. Καμμένου, με τον καταδικασθέντα σε ισόβια για εμπορία ναρκωτικών κ. Γιαννουσάκη, κατά παράβαση της διάκρισης των εξουσιών, όπως ορίζει το Σύνταγμα, όσο και του θεσμικού του ρόλου» επισημαίνει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ. «Ο κ. Καμμένος έχει παραδεχθεί την εμπλοκή του στην υπόθεση, άρα έχει ήδη συνομολογήσει την εξωθεσμική παρέμβασή του σε ποινική υπόθεση μεγάλης ηθικοκοινωνικής απαξίας», προσθέτει και ρωτά τον υπουργό Άμυνας εάν έχει επικοινωνήσει με τον κ. Γιαννουσάκη και αν ναι, ποιο ήταν το αντικείμενο της συνομιλίας τους.

Οι τομεάρχες Δικαιοσύνης και Ναυτιλίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και Γιάννης Πλακιωτάκης είχαν προηγηθεί με κατάθεση επίκαιρων ερωτήσεων προς τους αντίστοιχους υπουργούς Σταύρο Κοντονή και Πάνο Κουρουμπλή ζητώντας εξηγήσεις για όσα γράφτηκαν στα ΜΜΕ για το θέμα.

Από την πρώτη ημέρα που δημοσιοποιήθηκε η υπόθεση, ο Θόδωρος Παπαθεοδώρου βουλευτής Αχαΐας ΠΑΣΟΚ κι ο Γιώργος Αμυράς από το Ποτάμι είχαν αντιδράσει με κομματική ανακοίνωση και δηλώσεις στελεχών του.

Οι καταγγελίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, προκάλεσαν και την παρέμβαση της Δικαιοσύνης. Εισαγγελέας διερευνά ήδη τη βασιμότητα των καταγγελιών Γιαννουσάκη, είναι όμως πιθανό η σχετική δικογραφία να αποσταλεί από την Εισαγγελία Εφετών Πειραιά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Η διαβίβαση θα γίνει προκειμένου να υπάρξει καθορισμός αρμοδιότητας -έτσι λέγεται η σχετική διαδικασία στη νομική ορολογία -καθώς μεταξύ των προσώπων που αναφέρονται σε όσα καταγγέλει ο ισοβίτης περιλαμβάνεται και εισαγγελικός λειτουργός που υπηρετεί στον Πειραιά.

Για το λόγο αυτό η έρευνα από την Εισαγγελία του ανωτάτου δικαστηρίου θα ανατεθεί σε εισαγγελέα είτε της Αθήνας είτε άλλης εφετειακής περιφέρειας που είναι κοντά στην Αττική.