Βενιζέλος: Έχουμε δεσμευτεί σε υπέρμετρα δημοσιονομικά μέτρα μέχρι το 2022

Κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην εκδήλωση για την κυκλοφορία του βιβλίου του “Μύθοι και Αλήθειες για το δημόσιο χρέος. 2012-2017”, με αφορμή την μη επίτευξη συμφωνίας για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους στη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup:

“Έχουμε δεσμευτεί σε υπέρμετρα δημοσιονομικά μέτρα μέχρι το 2022, σε ένα πάρα πολύ υψηλό δυσβάσταχτο πρωτογενές πλεόνασμα, πριν βρούμε το νέο σχήμα για το χρέος, μέσω του οποίου θα έπρεπε να έχουμε λιγότερα βάρη και πρωτογενές πλεόνασμα για να βασταχθεί η πραγματική οικονομία, για να έχουμε ανάπτυξη, για να δώσουμε έμφαση στο ΑΕΠ, στον παρονομαστή του κλάσματος. Πρόκειται για τη μεγάλη αντίφαση, για το μεγάλο πρωθύστερο και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δυστυχώς η κυβέρνηση, ούτε σεβάστηκε, ούτε κατάλαβε τι έχει γίνει το 2012 και τώρα ζητά το μικρό συμπλήρωμα του 2012, που το είχαμε και το χάσαμε, και μακάρι, το εύχομαι, να το ξαναβρούμε” δήλωσε ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

“Προφανώς το χρέος δεν είναι βιώσιμο γιατί έγιναν λάθη, μόνη λύση είναι η ανάπτυξη” σημείωσε στη συνέχεια ο Γιώργος Προβόπουλος. Την εκδήλωση παρακολούθησαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, όπως ο Γιάννης Μανιάτης, η Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο Γιάννης Βρούτσης,κ.α.