Απαντά στον Παππά η ΝΔ: «Ο κ. Παππάς θα αναγκαστεί να πει την αλήθεια»

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τις δηλώσεις του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κ. Νίκου Παππά, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο κ. Παππάς σκόπιμα δεν απαντά στην ουσία των καταγγελιών και μιλά ως εμπορικός αναλυτής για το ταξίδι του στη Βενεζουέλα.

Του θυμίζουμε ότι ήταν διευθυντής του κ. Τσίπρα και σήμερα είναι Υπουργός.

Είναι βαρύτατα εκτεθειμένος απέναντι στους πολίτες με την άρνησή του να εξηγήσει τι έκανε στη Βενεζουέλα με το ιδιωτικό αεροπλάνο του κ. Χαλίλ, ο οποίος ελέγχεται από τις αμερικανικές Αρχές για βαρύτατα αδικήματα.

Θα επανερχόμαστε στο θέμα, μέχρι ο κ. Παππάς να αναγκαστεί να πει την αλήθεια».

Νίκος Παππάς: Δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό στο ταξίδι – πρόκειται για φαντασιώσεις

Είχαν προηγηθεί δηλώσεις του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής νωρίτερα την Δευτέρα, ο οποίος σε συνέντευξη του στο ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο, σημείωσε ότι δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό σε ένα ταξίδι σε μια χώρα που έχει εμπορικές σχέσεις με πάρα πολλές χώρες της Ευρώπης.

Συγκεκριμένα, για την επερώτηση που κατέθεσε προς τον πρωθυπουργό ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, για το συγκεκριμένο ζήτημα, ο κ. Παππάς απάντησε «ας πάμε να συζητήσουμε, για να δούμε ποιες είναι οι βεβαιωμένες περιπτώσεις χρηματοδότησης κομμάτων από εταιρείες του εξωτερικού» προσθέτοντας «για τη Siemens μιλάω».

Ο κ. Παππάς εκτίμησε πως «η αναζωπύρωση του θέματος εντάσσεται σε μία συλλογιστική, σε μία φαντασίωση ότι η Βενεζουέλα χρηματοδοτεί την Αριστερά στην Ευρώπη. Αντίστοιχες κατηγορίες έχουν εκτοξευτεί ενάντια στο (σ.σ. ισπανικό αριστερό κόμμα) Podemos, και το κέντρο που οικοδομεί αυτή την εξιστόρηση στον δημόσιο λόγο είναι ενιαίο, κοινό».