Άφαντοι οι θεσμοί - Χάνεται το Eurogroup της 7ης Απριλίου

Παρά τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης πως η διαπραγμάτευση θα κλείσει άμεσα με αντίμετρα και ελάφρυνση χρέους, οι θεσμοί δεν έχουν δώσει ακόμα οριστική ημερομηνία επιστροφής στην Αθήνα, πράγμα που σημαίνει πως χάνεται το Eurogroup της 7ης Απριλίου, παρά τον “αγώνα δρόμου” που κάνουν στο Μαξίμου. Πάντως, στην κυβέρνηση συνεχίζουν να ανακαλύπτουν «εχθρούς» εντός και εκτός συνόρων.

Μετά την ενημέρωση από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, οι βουλευτές των ΑΝΕΛ, αποκάλυψαν ότι η συμφωνία θα προβλέπει μείωση του αφορολογήτου ορίου στα 5.600 ευρώ για τον άγαμο και στα 5.900 ευρώ για τους έγγαμους, ενώ απ’ την άλλη σημείωναν πως θα μειωθεί ο αρχικός συντελεστής φορολόγησης.

Την ώρα που η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ «έδειχνε» τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ως υπαίτιο των καθυστερήσεων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος κατηγόρησε το ΔΝΤ, “πως καθυστερεί τις διαπραγματεύσεις και θέλει να οδηγήσει τη διαπραγμάτευση στο όριο”. Ταυτόχρονα, δεσμεύτηκε πως η κυβέρνηση στο τέλος θα πετύχει την ελάφρυνση του χρέους.