Βενιζέλος: Αν πάμε σε δεύτερες εκλογές το τρένο θα εκτροχιαστεί.

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, στην περίπτωση που η χώρα οδηγηθεί σε δεύτερες εκλογές.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ σημείωσε με νόημα ότι «δεν μπορεί η χώρα να πάει σε δεύτερες εκλογές. Αν φάμε τον Φεβρουάριο σε δεύτερες εκλογές, έχει εκτροχιαστεί το τρένο», ενώ αναφερόμενος στο ενδεχόμενο νίκης του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «όταν φτάνεις στην ώρα της ευθύνης, τελειώσαν τα ψέματα, τελειώσαν οι πλάκες. Έχουν σταματήσει τα ψέματα, όλοι τα σκέπτονται διπλά και τριπλά, και όσο περισσότερο τα σκέπτονται, τόσο ανεβαίνει η δική μας επιρροή».

Επανέλαβε για ακόμη μία φορά ότι το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί την τρίτη θέση και κάλεσε σε συνεργασία όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις, ώστε να ολοκληρωθεί με ασφάλεια η έξοδος από την κρίση.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι η αβεβαιότητα προκλήθηκε λόγω της στάσης του ΣΥΡΙΖΑ και όχι λόγω των πρόωρων εκλογών και κατέστησε σαφές ότι ποτέ ο ίδιος δεν είπε ότι «θα σκίσουμε τα μνημόνια».

«Η Ευρώπη παρακολουθεί στενά τα ελληνικά πράγματα, αλλά το ερώτημα που τίθεται είναι αν η επόμενη κυβέρνηση θα τα πάει καλύτερα για τον πολίτη, το εισόδημά του, το μέλλον του.

Η στάση της Ευρώπης προσδιορίζεται ιστορικά. Στην Ευρώπη τρέχουν διαρκώς οι αλλαγές κυβερνήσεων και πρωθυπουργών, αλλά πάντοτε στην αρχή της συνέχειας του Κράτους» κατέληξε με νόημα.