Aπέσυραν την υπογραφή τους από την επερώτηση για το «Τάμα του Έθνους» οι βουλευτές της ΝΔ

Μετά από εντολή του Προέδρου της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκη, οι Βουλευτές της ΝΔ απέσυραν την υπογραφή τους από την επερώτηση που είχαν καταθέσει ως συνυπογράφοντες στους υπουργούς Παιδείας και Πολιτισμού, με την οποία ζητούσαν να ενημερωθούν αν στις προθέσεις της κυβέρνησης συμπεριλαμβάνεται η εκπλήρωση του λεγόμενου «Τάματος του Έθνους», που, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει και την ανέγερση του Ναού του Σωτήρος, στον Εθνικό Κήπο.

Την επερώτηση υπέγραφαν συνολικά 18 βουλευτές, 16 της ΝΔ, ένας από τους ΑΝΕΛ και ο ανεξάρτητος, Νίκος Νικολόπουλος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, οι βουλευτές ζητούσαν, επίσης, να πληροφορηθούν αν έχουν διασωθεί τα έγγραφα της διοικητικής προεργασίας και των αποφάσεων που αφορούν την υπόθεση από το 1834 έως σήμερα.

Το σχέδιο αφορά σε «υπόσχεση» που είχε δοθεί το 1829 στην Δ’ Εθνοσυνέλευση του Άργους. Επί δικτατορίας μάλιστα ο Γεώργιος Παπαδόπουλος θέλησε να ανεγερθεί ο Ναός στα Τουρκοβούνια, δαπανώντας σε μελέτες και άλλα έξοδα ένα τεράστιο -για την εποχή- ποσό.

Η απόσυρση των υπογραφών των βουλευτών της ΝΔ από το κείμενο της επερώτησης έγινε γνωστή από το Γραφείο Τύπου της ΚΟ της ΝΔ.

Οι βουλευτές της ΝΔ που είχαν υπογράψει είναι:

Σάββας Αναστασιάδης
Γιώργος Βαγιωνάς
Κωνσταντίνος Βλάσης
Γεράσιμος Γιακουμάτος
Στέργιος Γιαννάκης
Θανάσης Δαβάκης
Θεόδωρος Καράογλου
Γιώργος Κασαπίδης
Κωνσταντίνος Κατσαφάδος
Δημήτρης Κυριαζίδης
Γεωργία Μαρτίνου
Ευάγγελος Μπασιάκος
Χρήστος Μπουκώρος
Κατερίνα Παπακώστα
Ελενα Ράπτη
Κωνσταντίνος Σκρέκας