Τζανακόπουλος: Πολιτική λύση μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου

Στόχος της Κυβέρνησης είναι η εξεύρεση μιας πολιτικής λύσης με τους θεσμούς και τα κράτη μέλη μέχρι το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

Την παραπάνω δήλωση έκανε ο Υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Τζανακόπουλος, προσθέτοντας πως κύριος σκοπός παραμένει το κλείσιμο της αξιολόγησης, με το δεδομένο ότι η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλη λιτότητα.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο κ. Τζανακόπουλος χαρακτήρισε ως “παράλογες” τις απαιτήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το οποίο βλέπει δημοσιονομικό κενό της τάξης του 2% του ελληνικού ΑΕΠ.

Ο Υπουργός εκτίμησε ότι μία συμφωνία επί των κεντρικών αξόνων είναι εφικτή έως την 20η Φεβρουαρίου, σημειώνοντας ωστόσο ότι εξίσου σημαντικό με το «πότε» θα κλείσει η αξιολόγηση, είναι και το «πώς».

Ο κ. Τζανακόπουλος διέψευσε τις φήμες για συμβιβαστική πρόταση από τις Βρυξέλλες, ξεκαθαρίζοντας πως αυτό που συζητείται είναι οι βασικές εκτιμήσεις των δύο πλευρών, ώστε να ξεκινήσουν οι τεχνικές συζητήσεις για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Κλείνοντας, ο Υπουργός απέκλεισε κάθε πιθανότητα εξόδου της χώρας από το ευρώ, χαρακτηρίζοντας τα σενάρια αυτά, «εύκολη κινδυνολογία».