Ο Φίλης "στήνει" εσωτερική αντιπολίτευση

Ο πρώην υπουργός παιδείας, έρευνας και θρησκευμάτων κ. Νίκος Φίλης, αναστάτωσε την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ., με τις τοποθετήσεις του στη σημερινή της συνεδρίαση.

Το κορυφαίο στέλεχος του συγκυβερνώντος κόμματος αμφισβήτησε ευθέως την επιλογή του προέδρου κ. Αλέξη Τσίπρα να συνεργαστεί πολιτικά με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ. Πάνο Καμμένο, υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο δεν φέρει ουδεμία κομματική νομιμοποίηση, δήλωση που όπως όλα δείχνουν δεν φαίνεται να εξέπληξε τον πρωθυπουργό.

Εκτός αυτών, έκρινε μια σειρά από χειρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ., καθιστώντας σαφές πως δεν υπάρχει πλέον ο διαχωρισμός μνημονιακοί – αντιμνημονιακοί, θέλοντας να τονίσει τις μνημονιακές επιλογές της αριστερής κυβέρνησης και να θέσει με αυτόν τον τρόπο ωρολογιακή βόμβα ακριβείας στα κομματικά θεμέλια της συνοχής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο βουλευτής επεκτάθηκε και σε άλλη αντίρρηση σχετικά με το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα που προανήγγειλε ο Πάνος Καμμένος, ύψους 2 δις ευρώ, αφού αναρωτήθηκε πως γίνεται να διατίθενται τόσα χρήματα για κάτι τέτοιο, σε μια περίοδο τεράστιας κοινωνικής ανέχειας.

Όμως, δεν έμεινε εκεί. Ο κ. Φίλης αναφέρθηκε και στην κατάσταση της υγείας, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ., αιτούμενος να επεκταθεί το σύστημα των 100 δόσεων και στα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία με μονομερή νομοθετική πρωτοβουλία, αγνοώντας τους δανειστές.

Δεν άφησε απ’ έξω και το μπλοκάρισμα στο θέμα της αξιολόγησης, για την ολοκλήρωση της οποίας ο Α. Τσίπρας είχε δεσμευτεί στις 5 Δεκεμβρίου 2016, κατηγορώντας τον έμμεσα για καθυστέρηση στην διαχείριση του προβλήματος, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση δρα αμέριμνα για τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν την χώρα.

Τελειώνοντας, πρότεινε την συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και την αποδοχή από το ΣΥΡΙΖΑ της πρότασης Γεννηματά για την σωτηρία του ΔΟΛ.