Πεταλωτής: Να σταματήσει το παραμυθάκι ότι στο μνημόνιο μας έβαλε ο Παπανδρέου.

Σαφείς αιχμές για πιέσεις που ασκήθηκαν από συγκεκριμένους βουλευτές προκειμένου να ανατραπεί ο πρώην πρωθυπουργός άφησε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών (ΚΙΔΗΣΟ), κ. Γιώργος Πεταλωτής, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA.

Συγκεκριμένα τόνισε ότι «όταν η ψήφος εμπιστοσύνης συγκεκριμένων βουλευτών του, κρίσιμων στον αριθμό που έχανε τη κυβερνητική πλειοψηφία, ήταν ότι “δίνω ψήφο εμπιστοσύνης υπό τον όρο ότι θα παραιτηθείς από Πρωθυπουργός” μέσα στην κοινοβουλευτική ομάδα, είναι ανατροπή», και διεμήνυσε ότι τάσσεται υπέρ της διενέργειας εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο εφόσον η έρευνα επεκταθεί και στην περίοδο διακυβέρνησης του κ. Κ. Καραμανλή.

«Να σταματήσει όλο αυτό το παραμυθάκι ότι στο μνημόνιο μας έβαλε ο Παπανδρέου. Στο μνημόνιο μπήκαμε γιατί η χώρα χρεοκοπούσε και από τις παθογένειες του παρελθόντος αλλά, κυρίως, από το δημοσιονομικό εκτροχιασμό της κυβέρνησης Καραμανλή 2004-2009. Να έρθει ο κ. Τσίπρας να το κάνει αλλά να μη μας λέει ότι ξεκίνησε η ιστορία της χώρας το 2009», είπε ο κ. Πεταλωτής.

Παράλληλα, ο κ. Πεταλωτής εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το «Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών» θα μπει στη Βουλή στις επερχόμενες εκλογές σημειώνοντας με νόημα: «Εννοείται ότι θα έχουμε κοινοβουλευτική εκπροσώπηση και είμαι πολύ αισιόδοξος ότι η πολιτική χροιά που θα θέσουμε στην πολιτική ζωή της χώρας θα είναι πολύ σημαντική».

Σε άλλες του δηλώσεις στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Πεταλώτης επισήμανε ότι «το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών είναι μια πρωτοβουλία, η οποία πηγάζει από την ανάγκη των δημοκρατικών πολιτών της χώρας να υπάρξει επιτέλους έκφραση του μεγάλου δημοκρατικού χώρου. Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών είναι πραγματικότητα. Δεν πρόκειται για ένα ακόμη κόμμα, όπως είπε ο Γιώργος Παπανδρέου. Αναγνωρίζοντας τα λάθη και τις παραλείψεις του παρελθόντος κοιτάζουμε μπροστά, κοιτάζουμε ευθεία. Πιστεύω ότι η δυναμική, η οποία δείχνει να υπάρχει από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του, θα είναι καταλυτική για τα πράγματα της χώρας, αλλά και για τη δημοκρατική παράταξη. Είμαστε εδώ για να συνθέσουμε, για να είμαστε θετικοί στην πορεία της χώρας και στον δημοκρατικό κόσμο».