Η μάχη των Παρισίων: Ανταλλαγή πυρών ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για το ταξίδι με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο

Έντονη ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας στην απάντηση που έδωσε στην δημοσιότητα το Μαξίμου για το περιβόητο ταξίδι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος στο Παρίσι.

Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί τον πρωθυπουργό για κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος, με την συχνή χρήση του πρωθυπουργικού αεροπλάνου, αφού δεν φάνηκε να πείστηκε με την αιτιολογία της Ηρώδου Αττικού ότι η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Γαλλία σχετιζόταν με συναντήσεις επενδυτών.

Το Μέγαρο Μαξίμου παραδεχόμενο πως ο κος Τσίπρας όντως μετέβη στο Παρίσι, αντεπιτέθηκε στην Ν.Δ. ενοχοποιώντας την για διακίνηση σε δημοσιογραφικούς κύκλους αηθών και ψευδών πληροφοριών, ότι ο Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποίησε το κρατικό αεροσκάφος για να πάει διακοπές. Σύμφωνα με το Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Επικρατείας και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο και τον Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης Μιχάλη Καλογήρου, μετά την Σύνοδο των χωρών του Νότου στη Λισαβόνα στην οποία παρέμεινε από την Παρασκευή 27.01 μέχρι και την Κυριακή 29.01, έκανε ολιγόωρη στάση στο Παρίσι για την οποία ήταν ενήμερη τόσο η Ελληνική Πρεσβεία όσο και Η Γαλλική Κυβέρνηση.

Εκεί, όπως υποστηρίζει το πρωθυπουργικό γραφείο, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της L΄Οreal, η οποία προετοιμάζει μεγάλη επένδυση στη χώρα μας και με εκπροσώπους της επενδυτικής Τράπεζας Rothschild, που αποτελεί επίσημο Σύμβουλο του ΟΔΔΗΧ με αντικείμενο την προετοιμασία της εξόδου της χώρας στις αγορές και με άλλους επενδυτικούς παράγοντες.

Το περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα χαρακτήρισε χυδαίους όσους από την Νέα Δημοκρατία διακινούν  ανυπόστατες ειδήσεις και ψεύδη και ζήτησε να αφήσουν την πρωθυπουργική οικογένεια έξω από τέτοια πολιτικά παιχνίδια.

Πάντως, η Πειραιώς δεν πείστηκε και εξέδωσε δελτίο τύπου, εμμένοντας στην αρχική της άποψη ότι ο κος Τσίπρας ψεύδεται εντελώς και εν πάση περιπτώσει, αν ταξίδεψε για επενδύσεις ποιος ο λόγος να μην το δημοσιοποιήσει, ενώ ο  Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος έκανε και την σχετική ερώτηση στη Βουλή για το επίιμαχο ταξίδι, εξακολουθεί να ζητά αναλυτική γνωστοποίηση ενδιάμεσων σταθμών και την λίστα των επιβαινόντων ανά ημέρα.

 

To Non paper του Μεγάρου Μαξίμου:    

screenshot_4

Το Δελτίο τύπου Νέας Δημοκρατίας:
screenshot_5