Ντ. Μπακογιάννη: Η καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης έχει τεράστιο κόστος

«Η αδράνεια τιμωρείται» σημείωσε η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 Fm» αναφερόμενη στην αξιολόγηση. Η κ. Μπακογιάννη υπογράμμισε ότι «πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση, η καθυστέρηση έχει κόστος, μεγάλο κόστος, που καλούμαστε να πληρώσουμε» και πρόσθεσε ότι «η πρώτη καθυστέρηση μας κόστισε 9 δισ. η δεύτερη μας έφερε το υπερταμείο».

Παράλληλα η βουλευτής της ΝΔ υποστήριξε ότι «σήμερα απειλείται το πρόγραμμα με αποχώρηση του ΔΝΤ. Αυτό θα σημάνει σταμάτημα πλήρως του προγράμματος και επαναδιαπραγμάτευση νέου προγράμματος (…) Πολλές φορές αναρωτιέμαι εάν υπάρχει σοβαρότητα και υπευθυνότητα σε αυτή τη χώρα» ενώ αναφερόμενη στη στάση του Βερολίνου και ειδικά σε αυτή του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, σημείωσε ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να πέσει σε ένα ακόμα πιο σκληρό πρόγραμμα και επιπλέον πως «υπάρχουν ευθύνες του Σόιμπλε, τεράστιες ευθύνες των δανειστών, που αποδέχτηκαν προτάσεις αύξησης της φορολογίας αντί να επιμείνουν στη μείωση των δαπανών. Η κεντρική ευθύνη είναι της κυβέρνησης και ο χαμένος της υπόθεσης είναι ο Έλληνας πολίτης, που καλείται να πληρώσει».

Επιπροσθέτως η κ. Μπακογιάννη παρατήρησε ότι «η ΝΔ βλέπει τον χρόνο να τελειώνει και ανησυχούμε. Γι αυτό θέλουμε εκλογές» και τόνισε ότι η πολιτική αλλαγή έπρεπε να επέλθει χθες. «Δεν αντέχει η κοινωνία αυτή τη φορολογία, τον πόλεμο στην επιχειρηματικότητα και στους ελεύθερους επαγγελματίες» σημείωσε με νόημα.

Ερωτηθείσα για το Κυπριακό απάντησε ότι υπάρχει πολύ μεγάλη πρόοδος, καθώς για πρώτη φορά η τουρκική πλευρά μπαίνει σε παζάρι και εκτίμησε ότι θα υπάρξουν εξελίξεις μετά το τουρκικό δημοψήφισμα. Σε ό,τι αφορά την επιστροφή Γιώργου Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ η κ. Μπακογιάννη υποστήριξε ότι γίνεται προσπάθεια συσπείρωσης στον χώρο και παρότι δεν δίνει την εντύπωση της ανανέωσης, ευχήθηκε καλή επιτυχία.