Κυβερνήτης Κωνσταντινούπολης: Ομολόγησε ο δράστης του Reina

Ομολόγησε ο Αμπντουλγκαντίρ Μασαρίποφ ότι αυτός ήταν ο δράστης που πραγματοποίησε την αιματηρή επίθεση στο club Reina όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Βασίπ Σαχίν ενώ το ίδιο επιβεβαίωσαν και η ταυτοποίηση των αποτυπωμάτων του με αυτά από τον χώρο της επίθεσης.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης ο Αμπντουλγκαντίρ Μασαρίποφ, εισήλθε στην Τουρκία τον Ιανουάριο του 2016, ήταν καλά μορφωμένος καθώς μιλούσε τέσσερις γλώσσες, έχει γεννηθεί στο Ουζμπεκιστάν, είχε εκπαιδευθεί στο Αφγανιστάν και είχε εισέλθει παρανόμως στην Τουρκία.

Μαζί με τον Μασαρίποφ συνελήφθησαν ένας Ιρακινός και τρεις γυναίκες, ενώ παράλληλα με την επιχείρηση για τη σύλληψη του τρομοκράτη η τουρκική αστυνομία πραγματοποίησε άλλες 152 επιχειρήσεις σε διάφορα σημεία προχωρώντας στη σύλληψη 50 ατόμων για την υπόθεση. Ο κ. Σαχίν ανέφερε ότι στο σπίτι που κρυβόταν ο Μασαρίποφ, βρέθηκαν και 197.000 δολάρια και ξεκαθάρισε ότι «την επίθεση έκανε το Ισλαμικό Κράτος».

Καταλήγοντας ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης υπογράμμισε ότι στο σπίτι του Μασαρίποφ δεν βρέθηκαν όπλα και υποστήριξε ότι καθοριστικό ρόλο για τη σύλληψή του έπαιξαν οι πληροφορίες από τη σύζυγό του.