Ν. Ξυδάκης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο των εκλογών σε περίπτωση αδιεξόδου

Ανοιχτό άφησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών σε περίπτωση αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις για τη δεύτερη αξιολόγηση.

Σε συνέντευξή του ειδικότερα στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM ο κ. Ξυδάκης ερωτήθηκε πότε εκτιμά ότι θα ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με τους δανειστές για να απαντήσει: «Ο επίτροπος Μοσκοβισί χθες έθεσε ένα τρίπτυχο, ενεργειακό, εργασιακό και δημοσιονομικό κενό, στο οποίο με έμμεσους τρόπους τα προσδιορίζει, τα εξειδικεύει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο -αυτός ο απρόβλεπτος παίκτης που μπαίνει και βγαίνει κατά το δοκούν στο πρόγραμμα- που περιλαμβάνει αφορολόγητο, κάποια μέτρα».

Όπως εκτίμησε ο κ. Ξυδάκης, «ή θα γίνει μία πάλι τακτική αναδίπλωση από τη μεριά της Ελλάδας και θα περιλαμβάνει αυτές τις απαιτήσεις των δανειστών, για να προχωρήσει η αξιολόγηση και να πετύχουν αυτό το κλίμα σταθερότητας, το οποίο με αγωνία το περιμένει και ο λαός και οι επιχειρήσεις και η αγορά ή διαφορετικά θα έχουμε κάποιο αδιέξοδο».

Ερωτηθείς εάν σε μία τέτοια περίπτωση, θα υπάρξουν πρόωρες εκλογές, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Δεν το γνωρίζω αυτό. Είναι όλα ανοιχτά. Δεν μπορώ να προδικάσω τις εξελίξεις».