ΝΔ για Πολάκη: «Διέλυσαν την Υγεία και πανηγυρίζουν»

«Διέλυσαν την Υγεία και πανηγυρίζουν» σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Επικρατείας, Βασίλης Οικονόμου, απαντώντας σε δηλώσεις του Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, νωρίτερα την Τετάρτη, σε τηλεοπτική εκπομπή.

Μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Υγείας είχε δηλώσει “ευχαριστημένος” από την κατάσταση στην Υγεία, καθώς “δεν λείπουν φάρμακα από τα νοσοκομεία» και τα νοσοκομεία έχουν πλήρως ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, λειτουργούν επαρκώς και δεν λείπουν φάρμακα.

«Παραλάβαμε ένα σύστημα σε κατάρρευση και αυτό δεν ισχύει πια» σημείωσε ο Υπουργός, προσθέτοντας ότι το 2016 ο ΕΟΠΥΥ έλαβε πάνω από 4 δισ. ευρώ από τα ασφαλιστικά ταμεία, ποσό πολύ μεγαλύτερα από τα προηγούμενα χρόνια.

Παράλληλα, ο κ. Πολάκης εξαπέλυσε επίθεση στην ΠΟΕΔΗΝ αλλά και τις προηγούμενες κυβερνήσεις για την καταστροφή που προκάλεσαν.

Η ανακοίνωσή-απάντηση του Τομεάρχη Υγείας της ΝΔ:

«Η αμετροέπεια και η παρακμή της  Κυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν έχουν όρια.
Με τις σημερινές δηλώσεις του ο Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας κ. Πολάκης αποδεικνύει ότι ζει στον δικό του “δήθεν αριστερό κόσμο”. Μακριά από την πραγματικότητα και ξένος με  την  σκληρή καθημερινότητα που βιώνουν οι Έλληνες πολίτες.

Με ύφος “χιλίων καρδιναλίων”, δεν δέχτηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων και, με περίσσιο θράσος, έπαιξε την χιλιοπαιγμένη κασέτα του, δηλώνοντας: “Είμαι ευχαριστημένος από την κατάσταση στην Υγεία”.

Μια επίσκεψη στα δημόσια νοσοκομεία αρκεί για να αντιληφθεί ο καθένας το μέγεθος της ανυπαρξίας τους.

Η αλαζονεία και η αυταρχική συμπεριφορά του κ. Πολάκη προκαλούν την ελληνική κοινωνία.

Για τη Νέα Δημοκρατία μοναδικός γνώμονας της πολιτικής της και στην Υγεία είναι οι πολίτες».