Το ΕΣΡ "έκλεισε" - Ποια είναι τα ανοιχτά μέτωπα της Κυβέρνησης;

Πολλά τα ανοιχτά ζητήματα στην κυβέρνηση, η οποία προσπαθεί να τα κλείσει ένα – ένα. Μετά τη συγκρότηση του ΕΣP, σε πρώτο πλάνο βρίσκεται η προσπάθεια για αλλαγή της εικόνας του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά και ο αγώνας δρόμου για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, σε συνδυασμό πάντα με τα αναμενόμενα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΣΡ!

Παρά τις αντίθετες προβλέψεις, έχουμε τελικά νέο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Η κυβέρνηση διαμηνύει πως έκανε κάθε δυνατή προσπάθεια τις τελευταίες μέρες, ώστε να υπάρξει η απαιτούμενη συναίνεση. Το Μαξίμου δεν πήρε πίσω τελικά το νόμο Παππά (όπως ζητούσε μέχρι και την Τετάρτη το μεσημέρι η ΝΔ), όμως ο ίδιος ο υπουργός Ψηφιακής πολιτικής δήλωσε πως θα υπάρξει συναίνεση και συμφωνία για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών. Από εδώ και πέρα, το ΕΣΡ αναλαμβάνει τη διενέργεια του διαγωνισμού, ενώ στη συνέχεια θα πάρουν σειρά οι διαγωνισμοί για τους περιφερειακούς και για τους ραδιοφωνικούς σταθμούς.

ΣΤΟΧΟΣ Η ΚΑΘΑΡΣΗ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Με αφορμή το πολύ πιθανό ενδεχόμενο να πρόκειται για εμπρησμό η πυρκαγιά που ξέσπασε στο σπίτι του αρχιδιαιτητή Γ. Μπίκα, συνεδρίασε αργά το βράδυ στο Μαξίμου η κυβερνητική ομάδα που θα αναλάβει την κάθαρση στον ελληνικό αθλητισμό. Ο Αλέξης Τσίπρας συνάντησε τους Σταύρο Κοντονή (υπ. Δικαιοσύνης και πρώην υφ. Αθλητισμού), Δημήτρη Παπαγγελόπουλο (αν. υπ. Δικαιοσύνης), Νίκο Τόσκα (αν. υπ. Προστασίας του Πολίτη) και Γιώργο Βασιλειάδη (νυν υφ. Αθλητισμού). Σε αυτή τη συνάντηση πάρθηκαν τέσσερις αποφάσεις σύμφωνα πάντα με όσα δήλωσε ο κ. Βασιλειάδης:

  • Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία θα αναλάβει να ερευνήσει όλες τις έκνομες ενέργειες που συνέβησαν πρόσφατα στο χώρο του ποδοσφαίρου.
  • Αν δεν υπάρχουν συστήματα ασφαλείας και εποπτείας στα γήπεδα (πχ κάμερες, θέσπιση ηλεκτρονικού εισιτηρίου) δε θα ξεκινάει κανένα παιχνίδι
  • Θα τιμωρούνται όσα οπαδικά ΜΜΕ προτρέπουν σε βίαιες ενέργειες
  • Η κυβέρνηση θα προτείνει στην ΕΠΟ την αυστηροποίηση των ποινών στις ομάδες που παρανομούν ή που οι οπαδοί τους προκαλούν επεισόδια.

Αν δεν υπάρξει πρόοδος με όλα τα παραπάνω ο Γιώργος Βασιλείου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να απαγορευτεί στις ελληνικές ομάδες να συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Στις 14 Νοέμβρη επιστρέφουν οι Θεσμοί στη χώρα μας. Το οικονομικό επιτελείο θέλει να έχει συμφωνήσει σε όλα τα προαπαιτούμενα μέχρι τις 28 του μήνα, ώστε στο Eurogroup της 5ης Δεκέμβρη να συζητηθούν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Το σίγουρο είναι ότι ο πολιτικός χρόνος από εδώ και πέρα θα είναι πολύ πυκνός. Τα προαπαιτούμενα είναι πολλά, όπως πολλές είναι και οι ελπίδες μας για το χρέος. Πάντως στο πλευρό της χώρας για την ελάφρυνση του χρέους βρίσκεται και το ΔΝΤ, γεγονός που προκαλεί αισιοδοξία στην ελληνική πλευρά.