ΟΗΕ: Επίθεση με χημικά στη Μοσούλη προετοιμάζει το ISIS

Επίθεση με χημικά όπλα στη Μουσούλη προετοιμάζει η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος όπως προειδοποιεί ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών. Η εκπρόσωπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Οργανισμού, Ραβίνα Σαμντασάνι, τονίζει ότι το Ισλαμικό Κράτος φέρεται να αποθηκεύει μεγάλες ποσότητες αμμωνίας και θείου σε τοποθεσίες όπου ζουν άμαχοι προκειμένου να τις χρησιμοποιήσει ως χημικά όπλα.

Παράλληλα, η κ. Σαμντασάνι υποστηρίζει πως μέσα στην εβδομάδα οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έχουν εκτελέσει δεκάδες ανθρώπους στην περιοχή και σημειώνει ότι “ένας μαζικός τάφος με εκατό περίπου νεκρούς εντοπίστηκε στην πόλη Χαμάμ αλ-Αλίλ. Οι εκτελέσεις που γίνονταν δημοσίως πραγματοποιήθηκαν ως μια μορφή εκδίκησης για όσους συνεργάστηκαν με τις ιρακινές δυνάμεις στη μάχη για την ανακατάληψη της Μοσούλης”.

Μάλιστα, στις 6 Νοεμβρίου το Ισλαμικό Κράτος είχε ανακοινώσει ότι αποκεφάλισε έξι μαχητές του επειδή εγκατέλειψαν τη μάχη ενώ σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο ΟΗΕ η οργάνωση έχει αναπτύξει έφηβους αλλά και μικρά αγόρια ζωσμένους με εκρηκτικά στα δρομάκια της Μοσούλης.